Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska znamka v pomoč Haitiju

Objava: 28. 01. 2010 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska znamka v pomoč Haitiju

Znamka bo posvečena 1500-letnici svetišča naše milostne Gospe, mentorellske Matere Božje

Vatikanski filatelistični in numizmatični urad bo del dobička od naslednje izdane znamke namenil Haitiju, ki ga je v začetku meseca prizadel katastrofalen potres sedme stopnje po Richterjevi lestvici. Znamka, ki je bila pripravljena za izdajo že pred potresom, bo posvečena 1500-letnici svetišča naše milostne Gospe, mentorellske Matere Božje.

K svetišču, ki se nahaja v prenestinskem gorovju, okoli 50km severovzhodno od Vatikana, sta poromala tako papež Janez Pavel II. kot tudi Benedikt XVI. malo pred izvolitvijo za pastirja vesoljne Cerkve. Oktobra 1978, kmalu po izvolitvi, je Janez Pavel II. do svetišča na gori prispel peš.

Svetišče izvira iz časov Konstantina Velikega in je eno prvih Marijinih svetišč v Italiji. Približno sto let kasneje je tam sveti Benedikt iz Nursije ustanovil samostan. Danes je svetišče priljubljeni romarski cilj študentov Papeškega semenišča ‘Germanicum’. Tja vsako leto poromajo ob začetku akademskega leta.

V Vatikanu bodo natisnili okoli 900.000 znamk v vrednosti 65 centov in jih prodajali po 85 centov. Dodatnih 20 centov od vsake znamke bo namenjenih neposredno za pomoč Haitiju.

Governorat Vatikanske države ocenjuje, da bo v primeru vseh prodanih znamk izkupiček, namenjen Haitiju, znašal okoli 150.000 evrov.

Na fotografiji: svetišče mentorellske Matere Božje

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh