Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanske znamke: obletnica Rafaelove smrti in leto zdravja rastlin

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 04. 06. 2020 / 08:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.06.2020 / 11:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanske znamke: obletnica Rafaelove smrti in leto zdravja rastlin

Vatikan je znova izdal nekaj priložnostnih znamk.

Foto: Vatican Media

Vatikanski filatelistični in numizmatični urad bo petstoti obletnici smrti Raffaella Santija (1483-1520), italijanskega renesančnega slikarja in arhitekta, izdal listič z dvema znamkama, na katerih je upodobljeno Gospodovo spremenjenje, zadnje Rafaelovo delo, ki je bilo ob njegovi smrti postavljeno tudi nad mrtvaški oder, in Rafaelov avtoportret z znane freske Atenska šola.

Vatikanski filatelistični in numizmatični urad bo z znamko obeležil tudi mednarodno leto zdravja rastlin 2020, ki ga je razglasila Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), s čimer želi opozoriti na siromašenje tal in podeželskih skupnosti.

Pobudi se pridružuje tudi Vatikan, v skladu z naukom papeža Frančiška, ki v okrožnici Hvaljen, moj Gospod opozarja na prekomerno izkoriščanje naravnih virov našega planeta v imenu vedno večje proizvodnje. Znamka je fotografija s potovanja papeža Frančiška v Armenijo. Sveti oče ter patriarh in katolikos vseh Armencev Karekin II. zalivata trto, znamenje, da ima tema zdravja rastlin in planeta tudi ekumensko vrednost.

Kot poroča Radio Vatikan, bosta obe znamki izdani 23. junija 2020, skupaj z drugimi priložnostnimi znamkami in kovanci. Vatikanski filatelistični in numizmatični urad pa je včeraj, 3. junija 2020, znova odprl vrata svojih prodajnih mest.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh