Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski časnik ‘L’Osservatore Romano’ ima novega odgovornega urednika

Objava: 02. 09. 2012 / 21:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski časnik ‘L’Osservatore Romano’ ima novega odgovornega urednika

Leta 1861 ustanovljeni ‘Osservatore’ v italijanskem jeziku izhaja kot dnevnik, kot tednik pa v šestih jezikih: poleg italijanskega tudi v francoskem, angleškem, španskem, portugalskem in nemškem.

Piero Di Domenicantonio je novi vodja uredništva pri vatikanskem časniku ‘L’Osservatore Romano’. Kot so v časniku sporočili v včerajšnji izdaji, je glavni urednik Giovanni Maria Vian štiriinpetdesetletnega Di Domenicantonia imenoval za odgovornega pri organizaciji uredništva. Nasledil bo Antonia Chilo, ki po osemnajstih letih na položaju odgovornega urednika odhaja v pokoj.

Di Domenicantonio je pri vatikanskem časniku zaposlen že od leta 1978. kot dolgoletni vodja grafičnega uredništva je poskrbel za novo podobo časnika, v lanskem letu pa je oblikoval tudi novo spletno stran http://www.osservatoreromano.va/, na kateri so objavljeni prispevki v sedmih jezikih.

Leta 1861 ustanovljeni ‘Osservatore’ v italijanskem jeziku izhaja kot dnevnik, kot tednik pa v šestih jezikih: poleg italijanskega tudi v francoskem, angleškem, španskem, portugalskem in nemškem. Od leta 1980 je na voljo tudi mesečna izdaja v poljskem jeziku.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh