Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski časnik na kratko o Wulffovem odstopu

Objava: 20. 02. 2012 / 09:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski časnik na kratko o Wulffovem odstopu

Wulff je svoj odstop napovedal, potem ko je hannovrsko tožilstvo minuli četrtek zanj zahtevalo odvzem imunitete pred sodnim postopkom; novi nemški predsednik bo Joachim Gauck.

S kratko novico in brez komentarja je vatikanski časnik ‘L’Osservatore Romano’ v svoji sobotni izdaji objavil odstop nemškega zveznega predsednika Christiana Wulffa. Wulff je svoj odstop napovedal, potem ko je hannovrsko tožilstvo minuli četrtek zanj zahtevalo odvzem imunitete pred sodnim postopkom, so zapisali na naslovnici vatikanskega časnika.

‘L’Osservatore’ je v svojem zapisu še spomnil, da je zvezna kanclerka Angela Merkel odpovedala svoj načrtovani obisk Italije in izrazila svoje‘globoko spoštovanje in obžalovanje’ ob Wulffovi odločitvi. Kanclerka je tudi potrdila, da bodo pogajanja med strankami za izbiro novega nemškega državnega poglavarja ‘hitro sledila’, so zapisali v Vatikanu.

Kot je poročala STA, pa sta nemška koalicija in opozicija že dosegli dogovor, da bo novi nemški predsednik Joachim Gauck. Gaucka je kot svojega kandidata za predsednika kmalu po Wulffovem odstopu predlagala največja nemška opozicijska stranka SDP, podpirali pa so ga tudi Zeleni.

Borca za človekove pravice iz Vzhodne Nemčije, pravnika in nekdanjega dolgoletnega vodjo urada, ki je sestavljal, razkrival in varoval zloglasne Stasijeve arhive, so kasneje podprli še liberalci (FDP), medtem ko so mu vladajoči krščanski demokrati (CDU) nasprotovali. Sinoči sta koalicija in opozicija vendarle dosegli dogovor o novem predsedniku.

Na fotografiji: nekdanji nemški predsednik Christian Wulff

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh