Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski časnik odslej s prilogo o ženskah

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 01. 06. 2012 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski časnik odslej s prilogo o ženskah

Enkrat mesečno naj bi v 'L'Osservatore Romano' predstavljali za Cerkev pomembne, 'vendar premalo znane' ženske.

Vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' bo odslej enkrat mesečno izhajal s prilogo na temo žensk. Prva štiristranska priloga z naslovom 'Ženske – Cerkev – svet' je bila na voljo ob včerajšnji izdaji 'L'Osservatoreja'. Vsak mesec naj bi pri vatikanskem časniku poročali o življenju in dogajanju iz ženskega sveta, spregledali pa ne bodo niti 'vročih tem, kot so umetno oplojevanje, dostopnost kulture in emancipacijo', so sporočili v napovedniku.

Na štirih straneh naj bi sprva predstavili za Cerkev pomembne ženske figure, ki pa so javnosti premalo poznane. Poleg nasvetov za oglede filmov in knjižnih naslovov naj bi bila v prilogi tudi rubrika za 'žensko duhovnost'.

V prvi izdaji si bralci lahko preberejo pogovor s predsednico Gibanja fokolarov, Mario Voce, pa članek o francoski narodni junakinji Ivani Orleanski (1412-1431) ter poročilo o trgovini z ženskami in o sodobnih oblikah suženjstva. V pismu časniku je papež Benedikt XVI. junija lani vse sodelujoče spodbudil, naj pri svojem delu predstavijo nove poudarke in naj bolj upoštevajo tudi glas žensk.

Časnik 'L'Osservatore Romano' sta leta 1861 ustanovila dva italijanska časnikarja, od leta 1885 pa velja za glasilo Svetega sedeža.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh