Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski časnik pohvalno o 'Svetu igrač 3'

Objava: 14. 07. 2010 / 08:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski časnik pohvalno o 'Svetu igrač 3'

'L'Osservatore Romano' je pohvalil tretji del animiranega filma 'Svet igrač', ki naj bi gledalcem postregel z lekcijami o resničnem prijateljstvu. V Sloveniji bo film na ogled od 12. avgusta letos.

Vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' je pohvalil tretji del animiranega filma 'Svet igrač' v produkciji studia Disney-Pixar, ki naj bi gledalcem ponujal globoka razmišljanja o presežnih človeških temah in jim prek izkušenj filmskih junakov, igračk, postregel z lekcijami o resničnem prijateljstvu.

V tretjem delu filma sta se zabavni kavboj Woody in neustrašni astronavt Buzz skupaj z drugimi igračami prisiljena soočiti s svojo prihodnostjo. Njihov lastnik Andy se z igračami več ne ukvarja, saj je odrasel in se pri sedemnajstih odpravlja na študij. Odločiti se mora, ali bo igrače daroval otroškem vrtcu ali jih bo odvrgel v smeti.

Andy se odloči za otroški vrtec, na prvi videz sanjski kraj, kjer nikoli ne zmanjka radoživih otrok, ki pa se izkaže za pravo nočno moro. Igrače se zato odločijo pobegniti in poiskati Andyja. Toda kot vedno so njihovi načrti vse prej kot popolni in doletijo jih številne boleče, toda zabavne katastrofe.

Časnikar Gaetano Vallini 'Svet igrač 3' označuje kot film z veliko začetnico in zavrača kritike nekaterih feminističnih skupin v Združenih državah Amerike, ki v določenih junakih opažajo 'seksistična in homofobna nagnjenja'. Po Vallinijevih besedah so ameriške feministke 'verjetno že pozabile, kako so se igrale kot majhne deklice, ko so bile igrače resnično le predmeti za igro in sanjarjenje, prav tako kot to predlaga tudi film'. Vallini meni, da bi 'Svet igrač 3' mirno označili za 'mojstrovino'.

Italijanski časnikar je navdušen tudi nad ustvarjalno animacijsko tehniko in kakovostjo, ki sta 'prestali ostro kritiko otroških gledalcev in nad katerima se navdušujejo tudi odrasli'. Tretji del filma 'Svet igrač' postavlja ob bok drugim filmom omenjene produkcijske hiše, ki na pozitiven način predstavljajo temeljne človeške vrednote, denimo 'Wall-E', ki zagovarja zaščito življenja, in 'V višave', ki v uvodnih kadrih poudarja pomen zakona.

Vallini meni, da film 'Svet igrač 3' razkriva, kako je 'prijateljstvo tista resnična vez med nenavadno, a tesno povezano skupino igrač' in v gledalcu spodbuja razmislek o 'pomembnih temah, kot so pomen prijateljstva in solidarnosti, strah pred osamljenostjo ali zavrnitvijo, neizbežnost odraščanja, in moč, ki prihaja iz občutka pripadnosti družini'.

Nalaganje
Nazaj na vrh