Zapri
Iskanje

Vatikanski diplomat Ricca novi 'prelat' vatikanske banke IOR

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 18. 06. 2013 / 08:15
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2018 / 08:21
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vatikanski diplomat Ricca novi 'prelat' vatikanske banke IOR

Vatikanski diplomat Ricca novi 'prelat' vatikanske banke IOR
Z imenovanjem Ricce in pred tem Ernsta von Freyberga kot predsednika nadzornega sveta IOR sta pomembna položaja ponovno zasedena.

Z imenovanjem Ricce in pred tem Ernsta von Freyberga kot predsednika nadzornega sveta IOR sta pomembna položaja ponovno zasedena.

Vatikanski diplomat, 57-letni Battista Mario Salvatore Ricca, je novi 'prelat' vatikanske banke IOR. Pristojna kardinalska komisija ga je s papeževim privoljenjem začasno imenovala na položaj, ki je bil prazen od leta 2011, kot so minuli konec tedna sporočili iz Vatikana.

'Prelat' na zasedanjih kardinalske komisije opravlja dela glavnega tajnika in se udeležuje skupščin nadzornega sveta, nato pa kardinalski komisiji predstavi svoje poročilo. Nazadnje je omenjene naloge med leti 2006 in 2011 opravljal nadškof Piero Pioppo, ki pa je bil nato imenovan za nuncija v Kamerunu. Že med letom 1993 in imenovanjem Pioppa položaj ni bil zaseden.

Ricca se je rodil leta 1956 v mestu Offlaga v italijanski pokrajini Brescia. Sodi med diplomatsko osebje vatikanskega državnega tajništva in od leta 2011 deluje v njegovem drugem sektorju. Odtlej je tudi upravnik vatikanskega Doma sv. Marte, kjer biva papež Frančišek, in še treh podobnih ustanov v Rimu.

Z imenovanjem 'prelata' in pred tem Ernsta von Freyberga kot predsednika nadzornega sveta IOR je pristojna kardinalska komisija ponovno zasedla dva pomembna položaja pri vatikanski banki, je pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi.

M. M. Š. / Kathpress
foto: Tatjana Splichal

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh

Dobrodošli! 

Za vas smo pripravili e-darilo: 

Recepti za piškote in pecivo Marka Čižmana: Sladka pika na i

Kliknite tukaj

Close