Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski komentar na smrt ‘kralja popa’

Objava: 29. 06. 2009 / 07:30
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski komentar na smrt ‘kralja popa’

L’Osservatore Romano o odzivih na smrt Michaela Jacksona

‘Ampak, ali bo dejansko umrl?’, se sprašujejo pri vatikanskem dnevniku L’Osservatore Romano v naslovu članka, objavljenega minuli teden, dan po novici o smrti Michaela Jacksona. ‘Kralju popa’ je v losangeleški bolnišnici odpovedalo srce. Vatikanski časnikarji so se sprehodili po življenjskih postajah glasbene zvezde in ocenili nekatere odzive na njegov odhod. Ob tem ugotavljajo, da bo ‘zvezda popa’ v mislih svojih glasbenih privržencev živela večno.

Pri L’Osservatore Romano svoj zapis začenjajo s trditvijo, da je bil Michael Jackson, vsem svojim osebnim škandalom navkljub, na dobri poti, da postane ikona popa, tako kot njegov nekdanji tast Elvis Presley (Michael Jackson je bil nekaj časa poročen z njegovo hčerko Liso Marie)ali pa Jimmy Hendrix. Poleg tega, nadaljujejo v članku, je Michael svojo glasbeno pot začel kot član skupine Jackson Five, skupaj s svojimi štirim brati, kar mu je prineslo slavo že pred začetkom samostojne kariere.

V tistem času, pišejo pri L’Osservatore Romano, je bil Jackson še temnopolt. Ni še pričel s procesom samodefinicije, ki naj bi bila nad barvo človeške kože, s procesom, zaradi katerega v kasnejših letih ni bil več podoben Afroameričanu. Ta pot, nadaljuje članek, je bila za človeka izredno zahtevna, in boleče zaznamovana s številnimi padci, ki jih je odsevalo tudi Jacksonovo umetniško ustvarjanje.

Jackson je bil izviren, ker je želel ‘preseči meje črnske glasbe, v kateri so bile njegove kulturne korenine, s tem pa je dosegel področja, ki so bila za marsikaterega temnopoltega glasbenika še zaprta’. Jacksonov album, ‘Thriller’, je bil najbolje prodajan album v zgodovini glasbe, saj je bilo prodanih kar 100 milijonov izvodov. S tem je izvajalec postal nekaj posebnega, vsaj v glasbenem smislu, dodaja L’Osservatore Romano.

Slave pa Michael Jackson ni dosegel le s pomočjo svoje glasbe in plesa. Ves svet je dobro poznal tudi njegove težave z zakonom, ko je bil kar dvakrat obtožen pedofilije, v letih 1993 in 2005. Sodišče ga je oprostilo vseh obtožb.

Zaradi smrti Michaela Jacksona so številni njegovi občudovalci resnično prizadeti. Glasbeni velikan se je ravno odpravljal na turnejo 50 koncertov z naslovom ‘To je to’, ki naj bi jo začel 13. julija v Londonu.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh