Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji: dejavni smo bili tudi med epidemijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 04. 2021 / 08:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2021 / 11:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski muzeji: dejavni smo bili tudi med epidemijo

Vatikanski muzeji: dejavni smo bili tudi med epidemijo

Barbara Jatta: restavratorska dela opravljamo že več mesecev.

Direktorica Vatikanskih muzejev, Barbara Jatta FOTO: Vatican Media

Vatikanski muzeji imajo veliko načrtov, kot je v pogovoru za Radio Vatikan zaupala njihova direktorica Barbara Jatta. Po vnovičnem odprtju muzejskih prostorov za javnost 3. maja letos bodo po njenih besedah nadaljevali tudi restavratorska dela, ki jih opravljajo že več mesecev.

Dejavnosti Vatikanskih muzejev »se tudi med epidemijo niso ustavile,« je pojasnila Jattova. Z uvedbo digitalnega sektorja in pomembnih restavratorskih del, recimo v Konstantinovi dvorani, četrti »dvorani« Rafaelovih stanc v Vatikanu, je trenutno v delu več projektov. Po besedah direktorice se zaključujejo restavratorska dela na zadnji steni omenjene dvorane in ta bo kmalu lahko na voljo za oglede obiskovalcev; vsekakor bodo dela zaključena do vnovičnega odprtja v začetku maja.

Kljub nepredvidljivim razmeram, ki so povezane z omejitvami zaradi koronaepidemije, »delujemo naprej, kot tudi vsi drugi zaposleni v Vatikanu,« je sklenila Jattova. To je prednost Vatikana, je poudarila, »saj smo vsi zaposleni že cepljeni proti koronavirusni bolezni, in to nam omogoča, da pridemo na svoja delovna mesta in varno opravljamo svoje delo«.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh