Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji: obiskovalci po epidemiji vedno mlajši

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 05. 08. 2021 / 09:04
Oznake: Cerkev, Kultura, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2021 / 09:10
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski muzeji: obiskovalci po epidemiji vedno mlajši
Barbara Jatta, direktorica Vatikanskih muzejev FOTO: Vatican Media

Vatikanski muzeji: obiskovalci po epidemiji vedno mlajši

Direktorica Vatikanskih muzejev, Barbara Jatta, se veseli, da je od izbruha koronaepidemije struktura obiskovalcev njihove ustanove vedno mlajša.

»Med koronazaprtjem smo bili izjemno dejavni na družbenih omrežjih, zato smo po vnovičnem odprtju sprejeli nepričakovano veliko število mladih obiskovalcev, kar dotlej ni bilo običajno,« je Jattova po navedbah avstrijskega Kathpressa pojasnila v pogovoru za italijanske medije. Pomembno vlogo so pri tem odigrali t.i. »influencerji«, ki so na spletu redno opozarjali na dogajanje v muzejih in njihove objave.

Digitalizacija je bila v obdobju najstrožjega zaprtja velika zmagovalka.

Kot je še povedala italijanska umetnostna zgodovinarka, se je iz zadnje epidemije naučila, da nam nobena varnost ni zagotovljena in da se morajo muzeji na nek način »na novo definirati«. »Digitalizacija je bila v obdobju najstrožjega zaprtja velika zmagovalka,« je dejala Jattova. In čeprav virtualni svet nikakor ne more nadomestiti pravega, mu je lahko v določenih obdobjih v veliko pomoč.

Vatikanski muzeji so bili med epidemijo koronavirusne bolezni od lanske pomladi večkrat zaprti za daljše časovno obdobje. Zaprtja so bila izjemno težka tudi za okoli 1.000 sodelavcev, je še pojasnila direktorica ustanove. Na srečo so lahko ohranili vsa delovna mesta, za kar se lahko zahvalijo predvsem velikodušni podpori ameriškega združenja »Patrons of the Arts in the Vatican Museums«.

Nalaganje
Nazaj na vrh