Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji odslej odprti dlje, konec »preprodaje« vstopnic

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 03. 10. 2023 / 13:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.10.2023 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanski muzeji odslej odprti dlje, konec »preprodaje« vstopnic
Sikstinska kapela (na fotografiji strop) za večino pomeni vrhunec obiska Vatikanskih muzejev. FOTO: Wikipedia

Vatikanski muzeji odslej odprti dlje, konec »preprodaje« vstopnic

V svetem letu 2025 Rim pričakuje velikanski naval obiskovalcev, v Vatikanskih muzejih pa se na to pripravljajo že zdaj in po odločitvi vodstva bodo že januarja 2024 obiskovalcem ponudili podaljšan delovni čas.

Muzeji, katerih del je tudi svetovno znana Sikstinska kapela, so eden »obveznih« turističnih ciljev za obiskovalce Rima. Kot poroča spletni portal Vatican News, poleg podaljšanega delovnega časa uvajajo tudi nov sistem prodaje vstopnic, ki naj bi preprečil njihovo preprodajo po previsokih cenah: v prihodnje bodo natančneje preverjali istovetnost obiskovalcev. V več razstavnih prostorov bodo namestili tudi klimatske naprave za zaščito njihovega zdravja in boljše počutje.

Papeške umetniške zbirke v Vatikanu so med najbolj obiskanimi znamenitostmi v Rimu.

Vatikanski muzeji so trenutno obiskovalcem na voljo od 9. do 18. ure, zadnji obiskovalci so sprejeti ob 16. uri. Od 1. januarja bo delovni čas od 8. do 19. ure, zadnji obiskovalci pa bodo sprejeti ob 17.00. V visoki sezoni od marca naprej bodo muzeji ob petkih in sobotah odprti celo do 20. ure, zadnji vstop bo ob 18. uri.

Papeške umetniške zbirke v Vatikanu so med najbolj obiskanimi znamenitostmi v Rimu. Pred koronaepidemijo je 26 muzejev, kapelic in dvoran vsako leto v povprečju privabilo okoli šest milijonov obiskovalcev. Po koncu epidemije, ko ljudje znova več potujejo, so pogosto prenapolnjeni. Dolge vrste turistov se pred vhodom običajno oblikujejo že zgodaj zjutraj. Vodeni skupinski ogledi so dovoljeni za največ dvajset obiskovalcev.

Nalaganje
Nazaj na vrh