Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski muzeji ponovno odpirajo vrata v večernih urah

Objava: 10. 04. 2010 / 06:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski muzeji ponovno odpirajo vrata v večernih urah

V večernih urad bo izredno odprt tudi Egiptovski gregorijanski muzej, obiskovalci pa bodo lahko občudovali tudi sončni zahod ob baziliki svetega Petra in vatikanske vrtove ter uživali nočni mir najmanjše države na svetu

Vatikanski muzeji bodo od 9. aprila do 9. julija in od 3. septembra do 29. oktobra ob vseh petkih odprti tudi v večernih urah, in sicer od 19. do 23. ure, so včeraj sporočili z uprave Vatikanskih muzejev. V sporočilu za javnost je rečeno, da gre za izredno priložnost za vse, ki se bodo v omenjenem obdobju nahajali v Rimu in želijo doživeti nepozaben večer. Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je vabilo na ogled Vatikanskih muzejev v večernih urah namenjeno predvsem Rimljanom, ki so čez dan zaposleni in si zato umetnosti, ki jih hranijo v Vatikanu, ne morejo ogledati.

V večernih urad bo izredno odprt tudi Egiptovski gregorijanski muzej, obiskovalci pa bodo lahko občudovali tudi sončni zahod ob baziliki svetega Petra in vatikanske vrtove ter uživali nočni mir najmanjše države na svetu. Za nočni ogled Vatikanskih muzejev je potrebna rezervacija, ki jo je mogoče dobiti tudi na spletni strani Vatikanskih muzejev in na spletni strani Svetega sedeža, so še sporočili z uprave muzejev. Vatikanske muzeje, ki si jih letno ogleda nad štiri milijone obiskovalcev, so v večernih urah prvič odprli 24. julija lani, zaradi dobrega odziva in velikega povpraševanja pa nato še ob petkih v mesecu septembru in oktobru.

Vatikanski muzeji sodijo med najbolj bogate in najbolj obiskane muzeje na svetu. V njih so med drugim na ogled prestižne kolekcije umetniških del, ki so jih papeži zbrali skozi zgodovino, znani pa so predvsem po Siktinski kapeli in Michelangelovih freskah, predvsem po njegovi poslednji sodbi. Prvi del muzejev je nastal v času renesanse in je imel svoj sedež v palači Belvedere. Prvi papež, ki je začel zbirati umetnine, je bil Jurij II., ki je ljubil predvsem klasične kipe, za njim pa so papeži dopolnjevali vatikansko zbirko.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh