Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski nadzorni finančni urad bo predstavil letno poročilo

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 05. 2013 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski nadzorni finančni urad bo predstavil letno poročilo

Urad je konec leta 2010 ustanovil Benedikt XVI., s čimer je želel povečati preglednost vatikanskega denarnega poslovanja in odpraviti pomanjkljiva prizadevanja v boju proti pranju denarja.

Vatikanski nadzorni finančni urad (AIF) bo danes predstavil svoje letno poročilo poslovanja v letu 2012. Direktor omenjenega urada Rene Brülhart bo v njem predstavil njegove dejavnosti na področju denarnega poslovanja in boja proti pranju denarja ter financiranju terorizma, so sporočili iz Vatikana. Brülhart je bil na položaj direktorja imenovan konec lanskega leta.

Vatikanski nadzorni finančni urad (AIF) je konec leta 2010 ustanovil Benedikt XVI., s čimer je želel povečati preglednost vatikanskega denarnega poslovanja in odpraviti pomanjkljiva prizadevanja v boju proti pranju denarja. 'Autorita di Informazione Finanziaria' nadzoruje vse denarne prilive v Vatikan.

Poročilo evropskega odbora 'Moneyval', objavljeno preteklega julija, je pokazalo, da Vatikan delno ali v celoti izpolnjuje devet izmed šestnajstih osrednjih mednarodnih meril proti pranju denarja in financiranju terorizma, sedem meril pa v nezadostni meri. Izvedenci so med drugim odkrili nezadosten nadzor nad poslovanjem vatikanske banke IOR in pomankljivo neodvisnost vatikanskega nadzornega finančnega urada AIF.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh