Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski tiskovni predstavnik v bran papeževim tweetom

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 11. 12. 2012 / 18:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski tiskovni predstavnik v bran papeževim tweetom

Papeževa sporočila na Twitterju lahko dosežejo na milijone ljudi; v načrtu tudi aktualne teme, kot denimo poziv k molitvi za žrtve naravne katastrofe na Filipinih.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je minuli konec tedna v pogovoru za Radio Vatikan zagovarja papeževa sporočila na socialnem omrežju Twitter. Nekateri 'prebivalci digitalne celine' papeža vidijo kot 'vsiljivca' v svojem svetu ali pa jih zanima zgolj to, če ima sveti oče več 'sledilcev' kot denimo nogometne zvezde, je pojasnil p. Lombardi. Drugi uporabniki pa se ob papeževih sporočilih čutijo nagovorjeni in svoje veselje širijo naprej.

Sveta s takšnimi sporočili zagotovo ne bomo rešili, zatrjuje p. Lombardi. Toda med milijardo katoličanov in sedmimi milijardami ljudi se lahko nekaj milijonov vernikov na ta način čuti bližje papežu in krščanskemu sporočilu. Največji obseg sporočil na Twitterju, 140 znakov, sploh ni tako malo, meni vatikanski tiskovni predstavnik. Večina vrstic v evangelijih je sestavljena iz manjšega števila znakov.

Danes naj bi Benedikt XVI. poslal svoje prvo sporočilo preko spletnega portala za informiranje. V načrtu je, da bo Benedikt XVI. to redno počel po splošni tedenski avdienci. Če bo mogoče, bo 'tweetal' tudi pogosteje, predvsem ob pomembnejših dogodkih, kot je bil denimo poziv k molitvi za žrtve naravne katastrofe na Filipinih po molitvi angelovega češčenja minulo soboto.

Od minulega ponedeljka je na socialnem omrežju Twitter dostopen naslov "@pontifex" papeža Benedikta XVI. Že po štiriindvajsetih urah si je papeževo stran ogledalo več kot pol milijona obiskovalcev. Po vatikanskih ocenah naj bi še pred božičem dosegli najmanj milijon 'sledilcev'.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh