Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikansko televizijsko središče sodeluje s podjetjem Sony Professional

Objava: 08. 03. 2010 / 10:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikansko televizijsko središče sodeluje s podjetjem Sony Professional

Vatikanska televizija bo z novim reportažnim vozilom prešla na snemanje v visoki ločljivosti

Vatikansko televizijsko središče bo od podjetja Sony Professional kupilo novo reportažno vozilo s podporo za snemanje v visoki ločljivosti, poročajo pri vatikanskem radiu. S Sonyja so sporočili, da bo vatikanska televizija novo reportažno vozilo prejela oktobra, s tem pa bo prešla na snemanje v visoki ločljivosti.

Kot je pojasnil direktor Vatikanskega televizijskega središča pater Federico Lombardi, je ta prehod za prenašanju papeževe podobe in cerkvenih dogodkov potreben, saj želi vatikanka televizija na področju mednarodnega televizijskega oddajanja ostati oporna točka. Za uresničitev te odločitve je Vatikan po Lombardijevih besedah iskal partnerja, ki se lahko pohvali z velikim tehničnim znanjem ter obenem tudi z visoko stopnjo sposobnosti in zmožnosti upravljanja projekta velike zaupnosti. Zato je Sveti sedež izbral podjetje Sony Professional, s katerim sodeluje že več kot dvajset let.

Vatikansko televizijsko središče, ki ga vodi papežev tiskovni predstavnik in direktor vatikanskega radia, pater Lombardi, je bilo ustanovljeno leta 1983 na pobudo Božjega služabnika Janeza Pavla II. Ta je pogosto poudarjal, da Sveti sedež poleg časopisa in radia mora imeti tudi televizijo, ki bi čim večje množice obveščala o delovanju papeža in Svetega sedeža. Vatikanska televizija prenaša približno dvesto dogodkov, ki potekajo v Vatikanu, poleg tega pa tudi posnetke s papeževih pastoralnih obiskov in potovanj.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh