Zapri
Iskanje

Vatikansko televizijsko središče sodeluje s podjetjem Sony Professional

Objava: 08. 03. 2010 / 10:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vatikansko televizijsko središče sodeluje s podjetjem Sony Professional

Vatikanska televizija bo z novim reportažnim vozilom prešla na snemanje v visoki ločljivosti
Vatikansko televizijsko središče bo od podjetja Sony Professional kupilo novo reportažno vozilo s podporo za snemanje v visoki ločljivosti, poročajo pri vatikanskem radiu. S Sonyja so sporočili, da bo vatikanska televizija novo reportažno vozilo prejela oktobra, s tem pa bo prešla na snemanje v visoki ločljivosti.

Kot je pojasnil direktor Vatikanskega televizijskega središča pater Federico Lombardi, je ta prehod za prenašanju papeževe podobe in cerkvenih dogodkov potreben, saj želi vatikanka televizija na področju mednarodnega televizijskega oddajanja ostati oporna točka. Za uresničitev te odločitve je Vatikan po Lombardijevih besedah iskal partnerja, ki se lahko pohvali z velikim tehničnim znanjem ter obenem tudi z visoko stopnjo sposobnosti in zmožnosti upravljanja projekta velike zaupnosti. Zato je Sveti sedež izbral podjetje Sony Professional, s katerim sodeluje že več kot dvajset let.

Vatikansko televizijsko središče, ki ga vodi papežev tiskovni predstavnik in direktor vatikanskega radia, pater Lombardi, je bilo ustanovljeno leta 1983 na pobudo Božjega služabnika Janeza Pavla II. Ta je pogosto poudarjal, da Sveti sedež poleg časopisa in radia mora imeti tudi televizijo, ki bi čim večje množice obveščala o delovanju papeža in Svetega sedeža. Vatikanska televizija prenaša približno dvesto dogodkov, ki potekajo v Vatikanu, poleg tega pa tudi posnetke s papeževih pastoralnih obiskov in potovanj.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805



Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh