Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Vatileaks je težka preizkušnja za papeža'

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 30. 05. 2012 / 07:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Vatileaks je težka preizkušnja za papeža'

Začetek uradnega zaslišanja papeževega majordoma je predviden konec tega ali pa v začetku naslednjega tedna.

Vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi je na včerajšnji tiskovni konferenci dejal, da bodo papeževega majordoma v naslednjih dneh zaslišali pred sodiščem. Začetek uradnega zaslišanja osumljenega Paola Gabrieleja je predviden 'konec tega ali pa v začetku naslednjega tedna'. Gabriele bo zaslišan v prisotnosti vatikanskega sodnika, državnega tožilca in svojih odvetnikov, s katerima se je že temeljito pogovoril.

Trenutno dogajanje je 'težka preizkušnja za papeža in za celotno rimsko kurijo', je pojasnil p. Lombardi. Papež je 'priča tega dogajanja, ki ga je zelo prizadelo'. Po Lombardijevih besedah Benedikta XVI. posebej boli, da gre za osebo, ki 'jo pozna, jo ima rad in jo ceni'.

Kardinalska komisija, ki je bila ustanovljena posebej za razjasnitev afere 'Vatileaks', v kateri so bili javnosti predstavljeni nekateri zaupni papeževi dokumenti, bo s svojim delom nadaljevala in se ne bo vdala časovnemu pritisku, je poudaril p. Lombardi. Vatikanski tiskovni predstavnik je še dodal, da odvetnika osumljenega papeževega majordoma za javnost ne bosta dajala izjav, neposredno povezanih s tem primerom.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh