Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatileaks: Papeža bo informirala kardinalska komisija

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 19. 06. 2012 / 08:56
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatileaks: Papeža bo informirala kardinalska komisija

Kardinali Julian Herranz, Jozef Tomko in Salvatore di Giorgi bodo posredovali po papeževih navodilih.

Papež Benedikt XVI. je imenoval posebno kardinalsko komisijo, ki naj bi ga informirala o poteku afere ‘Vatileaks’. Minulo soboto je sprejel kardinale Juliana Herranza, Jozefa Tomka in Salvatoreja di Giorgija, ki bodo po njegovih navodilih poizvedovali v najvišjih vatikanskih krogih, kako so lahko zaupni vatikanski dokumenti prišli v roke medijem. Trije upokojeni cerkveni dostojanstveniki imajo nalogo, da svoje poizvedovanje izvajajo vzporedno z vatikansko žandarmerijo.

Imenovanje visoke komisije je bilo potrebno, da bi poizvedovanje razširili tudi v višje kroge. O vsebini njihovega dela in o doslej izprašanih osebah še ni znanih podatkov.
23. maja letos je vatikanska žandarmerija aretirala papeževega majordoma Paola Gabrieleja, potem ko so v njegovem stanovanju našli zaupne vatikanske dokumente. O morebitnih sodelavcih, ljudeh iz ozadja ali motivih za storjeno dejanje zaenkrat še ni uradnih izjav. Tudi podrobnosti o zaslišanju majordoma Gabrieleja doslej še niso bili predstavljene javnosti.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh