Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Sloveniji 111 okužb z novim koronavirusom, po svetu zaostrujejo ukrepe

Za vas piše:
Helena Adamič
Objava: 21. 07. 2021 / 11:11
Oznake: Cepivo, Covid
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 13:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Sloveniji 111 okužb z novim koronavirusom, po svetu zaostrujejo ukrepe
Po podatkih covid-19 sledilnika je v Sloveniji trenutno 838 aktivnih okužb. FOTO: Pexels

V Sloveniji 111 okužb z novim koronavirusom, po svetu zaostrujejo ukrepe

Po zadnjih podatkih NIJZ so včeraj opravili 1807 PCR testov in potrdili 111 okužb z novim koronavirusom. Od 15. junija je to najvišja številka, ko je bilo število testiranih s pozitivnih rezultatom 117.

Včeraj so opravili tudi 18.582 hitrih testov, ki se dodatno potrjujejo s PCR testi. Sedemdnevno povprečje je po novem 58, 14-dnevno povprečje okužb na 100.000 prebivalcev pa 39, kar je dva več kot dan poprej, aktivnih okužb je trenutno 838. 

Na današnji dan je v Sloveniji polno cepljenih 772.643 prebivalcev, kar predstavlja 36,6 % prebivalcev Slovenije. 

S pravočasnim sprejetjem strožjih ukrepov želijo na Hrvaškem podaljšati turistično sezono. FOTO: Pexels

Hrvaška za strožje protikoronske ukrepe

Naša soseda naj bi hkrati s strožjimi ukrepi neuradno tudi omejila udeležbo na dogodkih ter britanske turiste, četudi so ti cepljeni, testirala. Ukrepi naj bi prišli v veljavo konec julija, ko se trenutni končajo, poroča spletni portal MMC.

Pred dnevi se je hrvaška obala obarvala oranžno, zato želi nacionalni štab civilne zaščite s strožjimi ukrepi podaljšati turistično sezono. Tudi na plaži Zrće bod v kratkem ukrepe zaostrili, vstop v klube bo dovoljen le cepljenim. Trenutno je na to plažo mogoče vstopiti z evropskih digitalnim Covidnim potrdilom ali pa v testnem centru opraviti hitro antigensko testiranje.

Porast tudi v Izraelu

Število okužb raste tudi tam, zato so sprejeli nove omejitve, ki v veljavo stopajo danes, poroča RTV Slovenija. Na prireditvah z več kot 100 udeleženci in v zaprtih prostorih bodo smeli sodelovati le prebolevniki, cepljeni ali tisti z negativnim rezultatom testa. Prav tako je znova obvezna uporaba zaščitnih mask v zaprtih prostorih.

V Izraelu, ki šteje 9,3 milijona prebivalcev je cepljenje potekalo hitro, a se je danes ustavilo na nekaj ve kot 57 odstotkih ljudi, ki so v cepljeni v celoti.

Skokovit porast seva delta v Franciji

Francija se sooča s skokovitim, kar 150-odstotnim zvišanjem števila okužb, prejšnji teden so jih potrdili 7.000, v torek je številka poskočila na 18.000.

Tudi tu je visok porast okužb zahteval uvedbo covidnega zdravstvenega potrdila, ki dokazuje cepljenost, prebolevnost ali negativen izid na okužbo z novim koronavirusom. Njegova predložitev je obvezna ob vstopu v muzeje, kina in gledališča ter na vseh krajih z več kot 50 udeleženci. V notranjih prostorih udeležencem ni potrebno nositi mask, ostajajo pa obvezne v trgovinah in javnem prevozu, poroča spletni portal MMC. Pričakovati je, da se bo ukrep v prihodnjih tednih razširil še na bare, trgovinske centre in javni prevoz.

Louvre v francoski prestolnici. FOTO: Pexels


Nalaganje
Nazaj na vrh