Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vdove islamistov prosijo pomoči za sirote

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 12. 2014 / 08:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vdove islamistov prosijo pomoči za sirote

Savdska Arabija naj bi poskrbela za otroke pobitih arabskih borcev »Islamske države«.

Domnevne vdove savdsko-arabskih borcev teroristične milice »Islamska država« od Savdske Arabije očitno pričakujejo človekoljubno podporo za svoje otroke. Kot je minuli konec tedna poročal časnik Arab News in se ob tem skliceval na vire blizu savdske vlade, si trenutno prizadevajo za vrnitev teh otrok iz Sirije in Iraka, če gre seveda resnično za potomce savdskih državljanov.



Časnik še poroča, da naj bi »Islamska država« na svojih spletnih straneh pozivala svoje podpornike, naj vzpostavijo stik z družinami ubitih članov savdske milice in jih obvestijo o preživelih članih družine.

Pravni izvedenec Narodnega združenja za človekove pravice v Savdski Arabiji, Khalid Fakhli, je po navedbah Arab News izjavil, da je potrebno razločevati med pripadniki teroristične organizacije in njihovimi družinskimi člani. »Mladi Savdci, ki odhajajo na konfliktna območja in sodelujejo v terorističnih dejavnostih, so ena stvar, njihovi otroci, ki jih znotraj teroristične organizacije rojevajo žene drugih narodnosti, pa so nekaj povsem drugega«, so v časniku navedli Fakhlijeve besede.

Če bodo testiranja pokazala, da gre resnično za otroke savdskih državljanov, se v kraljevini že pripravljajo na sprejem omenjenih otrok. »V takšnih zapletenih primerih imajo človeški vidiki prednost pred pravnimi ali postopkovno tehničnimi vprašanji«, je pojasnil Fakhli.

Tiskovni predstavnik savdske komisije za človekove pravice, Ibrahim Sheddi, pa je poudaril, da se je teroristični organizaciji priključilo majhno število Savdcev. Uradnih podatkov ni na voljo.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh