Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kardinalov v Rim prihaja med 4. in 6. marcem

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 04. 03. 2013 / 09:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več kardinalov v Rim prihaja med 4. in 6. marcem

Po navedbah p. Lombardija je za začetek priprav na volitve novega papeža odločilnih 66 kardinalov iz škofij vesoljne Cerkve po vsem svetu.

Del kardinalov, ki se bodo udeležili konklava, bo v Rim pripotovalo šele med 4. in 6. marcem. Po navedbah p. Lombardija je za začetek priprav na volitve novega papeža odločilnih 66 kardinalov iz škofij vesoljne Cerkve po vsem svetu. Med njimi je tudi več upokojenih kardinalov, ki so nekdaj delovali v rimski kuriji.

Kardinali so danes v Rimu pričeli z zasedanjem, tega so se dolžni udeležiti vsi kardinali volilci takoj, ko prispejo v italijansko prestolnico. Volilci novega papeža so vsi tisti kardinali, ki do začetka izpraznjenja Petrovega sedeža, torej do 28. februarja ob 20. uri, še niso dopolnili osemdeset let. Takih je 117 izmed skupno 207 kardinalov.

Izmed 117 sta se dva kardinala odpovedala sodelovanju na papeških volitvah, indonezijski kardinal iz zdravstvenih razlogov, škotski pa zaradi obtožb o neprimernem vedenju do svojih duhovikov.

Na zasedanjih morajo kardinali pripraviti vse potrebno za izvolitev novega papeža. Sem sodi tudi odločitev o dejanskem začetku konklava. Poskrbeti je potrebno tudi za vse varnostne ukrepe, da bodo postopki volitev ostali tajni. V ta namen v Vatikanu posebej preuredijo Sikstinsko kapelo.

Kot je na tiskovni konferenci pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi, pa se je medtem iz kanonskih molitev že črtalo ime Benedikta XVI.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh