Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot zbiranje nalepk, ki jih otroci dobijo pri maši

Za vas piše:
M. P.
Objava: 01. 09. 2023 / 20:02
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.09.2023 / 20:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Več kot zbiranje nalepk, ki jih otroci dobijo pri maši
Blagoslov otrok ob začetku šolskega in veroučnega leta v Šiški leta 2015. FOTO: Tatjana Splichal/arhiv Družine

Več kot zbiranje nalepk, ki jih otroci dobijo pri maši

Otroci po vsej Sloveniji kot pripomoček pri verouku uporabljajo Liturgični zvezek, v katerem zbirajo nalepke, ki jih dobijo ob koncu nedeljske in praznične maše. Da bi s tem poglobili svojo vero, so za vsako nedeljo pripravili video razlago evangelija za otroke.

Za vsako nedeljo in praznik, ko otroci pri maši dobijo nalepko, jih v Liturgičnem zvezku čaka tudi QR koda, s katero dostopajo do videa za tisto nedeljo oz. praznik. QR koda z dostopom do aktualnega posnetka je tudi na zadnji strani revije Naša družina, posnetke pa najdete tudi na Youtube kanalu Družina media.


Če pridigo razumejo otroci, jo bodo tudi odrasli

Projekt videov za otroke je zasnovala urednica Mavrice in Liturgičnega zvezka Melita Košir. Povedala je: »Najtežje je nagovoriti otroke. Odrasli smo navajeni besed, že izluščimo njihov pomen, otroci pa ne. Če ne dobijo nečesa zase v že nekaj stavkih, jih težko pritegnemo. Ko se duhovnik dobro pripravi za otroke, bodo to za svoje vzeli tudi odrasli. Zato bi želela vsem duhovnikom, da imajo pred seboj otroke: če bo otrok razumel, kaj govori duhovnik pri pridigi, bodo to razumeli tudi odrasli.«


Letos evangelij razlagata tudi dve ženski

Video razlage evangelijev so v Liturgičnem zvezku prvič zaživele lansko leto, ko so jih pripravili duhovniki: Marko Rijavec, Martin Zlobko, Marko Čižman, Jože Plut, Mitja Markovič in Urban Lesjak. Razlage za evangelije v letošnjem katehetskem letu pa so posneli: Peter Čemažar, Simon Potnik, Mitja Markovič, p. Primož Jakop, škof Maksimilijan Matjaž, Martin Golob, pa tudi s. Ema Alič in s. Andreja Godnič, ki se je ob misijonski nedelji oglasila kar iz Venezuele, kjer deluje kot misijonarka.

Liturgični zvezek lahko naročite TUKAJ.

Poleg video razlag tudi naloge za reševanje

Liturgični zvezek otroke vodi k premišljevanju Božje besede tudi z vprašanji, ki so različna za različne starosti otrok. Vodi pa jih tudi po liturgičnem letu, molitvah in cerkvenih praznikih.

Liturgični zvezek izhaja že šest let pri Družini

»Božja beseda je zato med nami, da nam utrdi klecava kolena, da nam okrepi srce, da nam dvigne duha, da nehamo razmišljati le o sebi. Če bi se osvetljevali z Božjo besedo, koliko poguma bi imeli! Življenje je polno bojev in z Božjo besedo bomo imeli svetlobo in jo delili tudi vse naokrog,« pravi urednica Melita Košir.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Mavrica
5,10€
Nalaganje
Nazaj na vrh