Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Večer duhovno-ritmične glasbe v Šentvidu

Za vas piše:
DJD
Objava: 01. 02. 2023 / 08:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2023 / 08:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Večer duhovno-ritmične glasbe v Šentvidu
FOTO: DJD

Večer duhovno-ritmične glasbe v Šentvidu

V soboto, 28. januarja, sta v kulturnem domu Antona Martina Slomška v Šentvidu nastopila Janez Ferlež in Antonio Tkalec skupaj z gostoma, Marjetko Žnidarec in Mladinskim pevskim zborom Župnije Brdo.

Bogat repertoar duhovno-ritmične glasbe je navdušil vse zbrane v dvorani. Pri pesmih tudi jezik ni bil ovira, saj se spomnimo besed iz Svetega pisma, ki pravi: »Vsi so bili napolnjeni s Svetim Duhom in začeli so govoriti v tujih jezikih, kakor jim je Duh dajal izgovarjati. Kako, da jih slišimo vsak v svojem maternem jeziku?«

Petje iz srca za Boga

V pesmih, kot so Hozana, Peter Skala, Podaj mi roko Jezus, Bog je z nami in Ohrabri me, Hvala ti, Dok postojim tebi ču pjevati, Oče Moj, Daj mi snage, Ovo nije vrijeme predaje, Moja molitev ... smo se tako združili kot zbor in v dvorani je odmevalo petje iz srca za Boga. Tudi vokalistka Marjetka Žnidarec nas je s svojimi pesmimi navdušila, za piko na i pa še Mladinski zbor Župnije Brdo. Bučen in dolg aplavz je bil znak, da je bilo treba k predvidenemu programu dodati še kakšno pesem, saj poslušalci niso bili pripravljeni kar tako oditi.

FOTO: DJD

Ob koncu se je vsem skupaj, nastopajočim za res lep in bogat program, obiskovalcem pa za udeležbo, zahvalil župnik iz Brda Bernard Rožman in nastopajočim izročil spominsko darilo. Zatem pa smo se vsi skupaj s pesmijo, ki je bila tako ljuba in jo je velikokrat ter zelo rad prepeval tudi pokojni nadškof Alojz Uran, Angelček varuh moj, priporočili angelu varuhu in se polni lepih glasbenih vtisov poslovili.

Kupi v trgovini

Vodnik po duhovni glasbi
Priročniki za glasbo in film
38,60€
Nalaganje
Nazaj na vrh