Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Bakovci: Sveta maša za mlade in glasbeni večer [FOTO]

Za vas piše:
Petra Vinčec
Objava: 29. 01. 2023 / 08:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.01.2023 / 08:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Bakovci: Sveta maša za mlade in glasbeni večer [FOTO]
Poslanstvo kristjanov je, da s svojimi življenji slavimo Boga in oznanjamo Njegov načrt. FOTO: Sara Šabjan

Bakovci: Sveta maša za mlade in glasbeni večer [FOTO]

Po prazničnem predahu smo se mladi iz škofije Murska Sobota v soboto, 28. januarja, znova zbrali na enem izmed dogodkov #DelimUpanje, ki jih organizira Škofijski odbor za mladino Murska Sobota (ŠOM).

Tokrat smo mladinsko sveto mašo obhajali v župniji Bakovci. Tamkajšnji župnik Franc Zorec nas je v pridigi spodbudil k premišljevanju o blagrih in v povezavi s tem tudi o vlogah kristjanov v današnji družbi. Pri tem je izpostavil veselje kot enega izmed naših najbistvenejših ciljev. Biti kristjan namreč pomeni biti pristno vesel in to veselje širiti naprej. Naše poslanstvo je, da s svojimi življenji slavimo Boga in oznanjamo Njegov načrt. Da bi se mladi krepili v tem poslanstvu in v osebni veri, je ravno namen dogodkov, kot so #DelimUpanje.

Sveto mašo je daroval župnik Franc Zorec. FOTO: Sara Šabjan

Ker nas mlade druži tudi ljubezen do glasbe, je po maši sledil krajši glasbeni večer, na katerem so nastopili mladinski pevski zbori in vokalne zasedbe, ki delujejo v naši škofiji. Naslednja sveta maša za mlade z adoracijo bo 25. februarja v župniji Ljutomer, do takrat pa nas bo kot spodbuda k temu, da smo kristjani, ki širijo veselje, spremljala misel iz Matejevega evangelija: »Veselite in radujte se, kajti vaše plačilo v nebesih je veliko.«

Kupi v trgovini

Vrnitev Mladega princa
Proza
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh