Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Večer plus+: Postavimo Boga v središče

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 05. 10. 2022 / 13:48
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.10.2022 / 16:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Večer plus+: Postavimo Boga v središče
Večer Plus+ pripravljata Katoliška mladina in skupina Svetnik. FOTO: Rok Lužnik

Večer plus+: Postavimo Boga v središče

V torek, 4. oktobra, so se v Antonovem domu na Viču, na prvi Večer Plus+ v novi sezoni zbrali verniki vseh generacij, največ pa je bilo mladih. Prijeten večer je s slavilno glasbo obogatila glasbena skupina Svetnik, poslušali so nagovor o zakramentih, imeli adoracijo in možnost za spoved ter druženje.

Bog v središču. Slavljenje. Adoracija. Spoved. Življenjske zgodbe. Priložnost za vsakega, da se umiri, okrepi, prejme upanje, najde svoje mesto v svetu, to vse in še več je Večer Plus+. 

 Večeri so odprti za vse starosti. FOTO: Katja Zver 

»Večer Plus+, ni samo večer slavljenja, ampak srečanje, na katerem se zberejo verniki vseh generacij, postavijo Boga v središče, se nahranijo z Božjo besedo in z zgodbami, ki jih Bog piše v naših življenjih,« je povedal Tadej Vindiš, predstavnik skupine Svetnik. 

 Mlade voditi h Kristusu! (Katoliška mladina) 

»Kdor poje, dvakrat moli«

Z glasbo so zbrani izpolnjevali največjo zapoved: »Veruj v enega Boga«, ljubili, in slavili Boga z vsem srcem. »Bistvo takšnih večerov je, da bi dobili navdih za življenje in skozi glasbo, pogovor in adoracijo ustvarili še močnejšo vez med nami in Bogom,« je povedala 19-letna študentka in koordinatorica Večera Plus+, Živa Dobrovoljc

Živa Dobrovoljc. FOTO: Katja Zver

Katehezo za zbrane je imel duhovnik Matevž Mehle, ki je vernikom poglobljeno razložil pomen zakramentov. »Kar vidimo, kar naši čuti zaznajo, to Bog uporabi in nam pokloni svojo milost. Zakramenti in milost so kot ogenj in niso namenjeni, da nas oplazijo, ampak, da nas poživijo«, je povedal Matevž Mehle, direktor Katoliške mladine.

Matevž Mehle. FOTO: Katja Zver 

Komaj čakamo na naslednji Večer Plus+

Večeri Plus+ potekajo vsak drugi torek v mesecu in so namenjeni vsem, ki radi pojejo, molijo in se veselijo Kristusa. Organizirata jih Katoliška mladina in skupina Svetnik. 

FOTO: Zajem zaslona

Kupi v trgovini

Kultura šteje
Filozofija in esejistika
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh