Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Veleposlanica za en dan 2024«

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 08. 03. 2024 / 12:12
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2024 / 13:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Veleposlanica za en dan 2024«
Zmagovalka natečaja bo en dan spremljala delo veleposlanice Združenega kraljestva v Sloveniji, Tiffany Sadler. FOTO: Tatjana Splichal

»Veleposlanica za en dan 2024«

Britansko veleposlaništvo v Ljubljani je 8. marca ob mednarodnem dnevu žensk sprožilo natečaj »Veleposlanica za en dan 2024« in k sodelovanju vabi študentke, ki študirajo v Sloveniji in so stare od 18 do 25 let.

Kot sporočajo z veleposlaništva, bo natečaj zmagovalki omogočil edinstveno priložnost, da en dan spremlja delo veleposlanice Združenega kraljestva v Sloveniji ter se seznani z delom veleposlanice in drugih diplomatov.

S pobudo na britanskem veleposlaništvu obeležujejo letošnji mednarodni dan žensk in spodbujajo mlade ženske na začetku poklicne poti, da se dejavno vključijo v področja diplomacije, zunanje politike in mednarodnih odnosov.

S to pobudo na veleposlaništvu obeležujejo letošnji mednarodni dan žensk in spodbujajo mlade ženske na začetku poklicne poti, da se dejavno vključijo v področja diplomacije, zunanje politike in mednarodnih odnosov. V okviru letošnjega natečaja »Veleposlanica za en dan« zato udeleženke pozivajo k premisleku o vlogi žensk v kontekstu aktualnih tem in vprašanj na področju zagotavljanja varnosti, stabilnosti in miru.

Da bi spodbudili razmišljanje, iskanje odgovorov ter tvorno razpravo o omenjeni temi, udeleženkam zastavljajo vprašanje, na katerega naj bi odgovorile v kratkem eseju: »Letos praznujemo 75. obletnico Nata. Napišite 500 besed o trajnem pomenu Nata za našo varnost

FOTO: www.gov.uk 

Kako sodelovati?

Tečaj je torej razpisan z današnjim dnem, končni datum za oddajo esejev pa je 4. april 2024.

Končni datum za oddajo esejev je 4. april 2024.

Zmagovalka bo razglašena 15. aprila 2024, dan z veleposlanico pa bo potekal v dveh delih: v nedeljo, 5. maja, in v ponedeljek, 6. maja 2024.

Več informacij in prijava na spletni strani Britanskega veleposlaništva.

Nalaganje
Nazaj na vrh