Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velik dan za nogometaša Ronalda: krščen pri 46 letih

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 13. 09. 2023 / 12:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.09.2023 / 16:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velik dan za nogometaša Ronalda: krščen pri 46 letih
Ronaldo se je dal krstiti tik pred 47. rojstnim dnem. FOTO: Instagram Ronaldo

Velik dan za nogometaša Ronalda: krščen pri 46 letih

Včeraj je bil za legendarnega brazilskega nogometaša Ronalda (Luisa Nazaria da Limo) poseben dan, saj je pri 46 letih s prejemom zakramenta krsta storil pomemben korak v svojem verskem življenju.

Po obredu v katoliški cerkvi v Sao Paulu je Ronaldo, dvakratni svetovni prvak z brazilsko izbrano vrsto, svojo izkušnjo delil na družbenih omrežjih: »Danes je zelo poseben dan. Bil sem krščen. Katoliška vera je bila vedno, že od malih nog naprej, temelj mojega življenja, čeprav nisem bil krščen.«

Prerojen kot Božji otrok

Zapisal je še, da se z zakramentom počuti resnično prerojenega kot Božji otrok – na nov, zavestnejši, globlji način. »Obnavljam svojo zavezo, da bom po lastni volji hodil po poti dobrega, v veri v Jezusovo podpirajočo ljubezen,« je pripisal nekdanji nogometni as Barcelone, Reala Madrida, Interja in Milana.

Lani prekolesaril Jakobovo pot

Obenem se je zahvalil duhovnikoma, ki sta ga krstila, Fabiu de Melu in Domu Oswaldu. Katoliško srce je sicer »Fenomen«, kot se ga je v športnih krogih prijel vzdevek zaradi izjemnih nogometnih veščin (v reprezentančnem dresu je v 98 nastopih zabil kar 62 golov), izkazal že lani z izpolnitvijo obljube, da bo prekolesaril znamenito Jakobovo pot.

Kupi v trgovini

Ali bi krstili Nezemljana?
Družbena vprašanja
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh