Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veliki četrtek: papež se vrača na kraj izpred desetih let

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 03. 04. 2023 / 12:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.04.2023 / 12:49
Ustavi predvajanje Nalaganje
Veliki četrtek: papež se vrača na kraj izpred desetih let
Papež Frančišek med obredom umivanja nog v zaporu za mladoletnike Casal del Marmo leta 2013. FOTO: Vatican Media

Veliki četrtek: papež se vrača na kraj izpred desetih let

Papež Frančišek bo Gospodovo zadnjo večerjo na letošnji veliki četrtek obhajal v zaprtem krogu z varovanci Zavoda za mladoletne prestopnike na obrobju Rima v Casal del Marmo: gre za isti zavod, kjer je petnajst dni po izvolitvi daroval sveto mašo in umil noge mladim prestopnikom.

V letih, ki so sledila je sveti oče vedno izbiral simbolične kraje trpljenja med zapori, begunskimi centri in ustanovami za nego bolnikov, spominjajo pri Radiu Vatikan. Tudi letošnji spomin Jezusove zadnje večerje bo papež obhajal v zaprtem krogu, sveta maša ne bo odprta za javnost, predviden pa je neposredni prenos dogodka.

Tudi letošnji spomin Jezusove zadnje večerje bo papež obhajal v zaprtem krogu, sveta maša ne bo odprta za javnost, predviden pa je neposredni prenos dogodka.

Papež v Casal del Marmo na veliki četrtek 2013. FOTO: Vatican Media

Obhajanja velikega tedna

Papež Frančišek je takoj po vrnitvi s poliklinike Gemelli, kjer je bil deležen zdravljenja zaradi težav z infekcijskim bronhitisom, znova vstopil v program velikega tedna. Prek svojega tiskovnega predstavnika je javnosti sporočil, da bo osebno vodil velikonočne obrede.

Način bogoslužij velikega tedna »tako ostaja nespremenjen«, je potrdil Matteo Bruni in pojasnil, da bo papež tudi na veliko noč maševal s kardinalom pri oltarju. Takšen način je v veljavi že nekaj časa.

Nalaganje
Nazaj na vrh