Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veliki teden s papežem Frančiškom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 03. 2023 / 08:16
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.03.2023 / 08:21
Ustavi predvajanje Nalaganje
Veliki teden s papežem Frančiškom
Natančno zabeleženo ... znane so podrobnosti papeževega programa ob letošnjih velikonočnih praznikih. FOTO: Vatican Media

Veliki teden s papežem Frančiškom

V Vatikanu so objavili podrobnosti papeževega programa v letošnjem velikem tednu in ob veliki noči.

Voditelj vesoljne Cerkve bo na cvetno nedeljo, 2. aprila, daroval sveto mašo na Trgu sv. Petra v Vatikanu, teden dni pozneje, 9. aprila, pa bo tam obhajal slovesno velikonočno bogoslužje. Slovesnosti s svetim očetom bodo v živo predvajali vatikanski mediji.

Papež bo navzoč tudi na enem osrednjih dogodkov velikega tedna in velikonočnih praznovanj v italijanski prestolnici: na veliki petek, 7. aprila, bo zvečer v Koloseju skupaj z več tisoč ljudmi molil križev pot.

Na veliki četrtek, 6. aprila, bo papež dopoldne v baziliki sv. Petra ob navzočnosti kardinalov, škofov in duhovnikov v Rimu obhajal krizmeno mašo, pri kateri bodo posvečena olja za birmo in bolniško maziljenje.

Zaenkrat še ni odločeno, kje bo papež obhajal večerno bogoslužje v spomin na Jezusovo zadnjo večerjo. Lansko leto je obiskal zapor v italijanskem pristanišču Civitavecchia in opravil tradicionalni obred umivanja nog dvanajstim zapornikom, tako moškim kot ženskam.

Na velikonočno nedeljo, 9. aprila, bo Frančišek z lože bazilike sv. Petra opoldne kot običajno izrekel blagoslov »Urbi et orbi«, »mestu in svetu«. Velikonočno vigilijo na predvečer velikončne nedelje bo sveti oče obhajal v baziliki sv. Petra.

Kupi v trgovini

Postni čas
Križev pot s papežem Frančiškom
Molitveniki
4,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh