Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočna delavnica v Turnišču

Za vas piše:
Jože Žerdin
Objava: 24. 03. 2023 / 07:33
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.03.2023 / 07:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velikonočna delavnica v Turnišču
Leta 1770 je cesarica Marija Terezija Turnišču podelila cehovske pravice in nastali so številni obrtniški cehi, ki so se ohranili do danes. FOTO: J. Ž.

Velikonočna delavnica v Turnišču

V Turnišču ohranjajo obrtniško tradicijo.

Sekcija ročnih del pri Kulturnem društvo Štefan Raj Turnišče je namreč v sredo, 22. marca, v prostorih občinske zgradbe v Turnišču pripravila velikonočno delavnico, kjer so članice sekcije izdelovale različna ročna dela , ki sodijo k veliki noči. Izpod rok članic sekcije ročnih del so nastajali zajčki, velikonočne dekoracije, jajčke, venčke, podstavke za dekoracijo. Vsi ustvarjeni izdelki so narejeni iz naravnega materiala in sicer največ iz lesa, šibja in koruznega ličja. Nekaj izdelkov so si članice odnesle domov za spomin. 

Rdeča nit velikonočnih delavnic je bila duhovna priprava članic na velikonočno praznovanje.

Rdeča nit velikonočnih delavnic je bila duhovna priprava članic na velikonočno praznovanje, predvsem pa članice ročna dela zelo veselijo, saj se za nekaj časa v delavnici umirijo in pozabijo na vsakdanje skrbi in težave. Nastali so lični in unikatni ročni izdelki, v katere je bilo vloženega veliko dela, znanja in izkušenj ročnih del. 

V Turnišču so ponosni in srečni, da nadaljujejo tradicijo obrti. FOTO: J. Ž.

Na velikonočni delavnici se je zbralo sedem članic sekcije ročnih del. Delavnico je vodila vodja sekcije Olga Štefanec. Šlo je za eno od letošnjih delavnic Kulturnega društva Štefan Raj Turnišče. Članice sekcije ročnih del so vesele in srečne , da kljub letom in starosti še obujajo ter ohranjajo ročna dela svojih mam in babic, kajti pred mnogimi leti so mame in babice za veliko noč pripravljale različne podobne izdelke iz naravnih materialov, kar je bilo tisti čas zelo cenjeno in spoštovano. 

V Turnišču so ponosni in srečni, da nadaljujejo tradicijo obrti, kajti leta 1770 je cesarica Marija Terezija Turnišču podelila cehovske pravice in nastali so številni obrtniški cehi, ki so se ohranili do danes. Del te nekdanje obrtniške zapuščine pa sedaj ohranjajo in negujejo članice ročnih del pri Kulturnem društvo Štefan Raj Turnišče.

Kupi v trgovini

Velikonočna skrivnost
Duhovna rast
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh