Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velikonočni zajtrk za invalide in osebe z motnjo v duševnem razvoju

Za vas piše:
Valerija Bračko
Objava: 20. 04. 2022 / 11:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 20.04.2022 / 11:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velikonočni zajtrk za invalide in osebe z motnjo v duševnem razvoju
Sodelavci Zavoda Detel na velikonočnem zajtrku. FOTO: Župnija Sv. Petra

Velikonočni zajtrk za invalide in osebe z motnjo v duševnem razvoju

V Glaserjevem salonu v Malečniku sta Župnija Sv. Petra pri Mariboru (Malečnik) in Lions klub Maribor v sredo, 20. aprila, priredila velikonočni zajtrk za sodelavce Zavoda Detel.

Zavod Detel je največji center za vključevanje invalidov v delo v Sloveniji, saj povezuje okrog 140 invalidov v mrežo zaposlitvene in socialne rehabilitacije, ki jo tvorijo zaščitena delovna mesta, program socialne vključenosti in program usposabljanja na konkretnem delovnem mestu. Njihovi sodelavci so pretežno osebe z lažjo motnjo v duševnem razvoju, ki imajo tudi pridružene bolezni.

Sodelavce Zavoda Detel sta spremljali strokovni sodelavki, direktorica zavoda mag. Suzana Zadravec in Vesna Knuplež, prof. def. V Glaserjevem salonu jih je sprejel župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan. V prijetnem pogovoru so vsi izrazili zadovoljstvo, da je s skupnimi močmi mogoče narediti veliko lepega in dobrega. Spomini so se tudi besed papeža Frančiška, ki je dejal, da je prva človekova poklicanost delati in da to daje človeku dostojanstvo.

Nalaganje
Nazaj na vrh