Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Velikonočno Podeželje v mestu« danes odpade

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 04. 2023 / 08:26
Oznake: Velika noč
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2023 / 08:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Velikonočno Podeželje v mestu« danes odpade
Velikonočna prireditev v Ljubljani zaradi slabih vremenskih obetov odpade. FOTO: FB KGZS

»Velikonočno Podeželje v mestu« danes odpade

Kot so sporočili prireditelji iz Kmetijsko-gozdarske zbornice Slovenije (KGZS), so morali za danes načrtovano prireditev »Velikonočno Podeželje v mestu« zaradi slabe vremenske napovedi odpovedati.

Po dvoletnem kovidnem premoru bi se morala danes s svojim poslanstvom zbliževanja podeželja z mestom in mesta s podeželjem v Ljubljano, natančneje na Pogačarjev trg, vrniti tradicionalna prireditev »Podeželje v mestu – velika noč«, a so jo bili primorani v KGZS zaradi negotovih vremenskih obetov odpovedati. Nov tovrstni dogodek na ljubljanskem Pogačarjevem trgu, vendar seveda brez velikonočne vsebine, napovedujejo za soboto, 15. aprila 2023.

Gospodarji kmetij se predstavijo

Dogodek sicer v KGZS že vrsto let pripravljajo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sodobni potrošnik namreč še kako ceni sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njeno kulturno in družinsko identiteto. Tudi zato vsakič povabijo kmetije s ponudbo kakovostnih pridelkov in izdelkov k sodelovanju in soustvarjanju kulturnega programa, delavnic, prikaza dela na kmetiji, turističnih zanimivosti regij …

Prošt Jožef Lap bi predstavil pomen cvetne nedelje in velike noči

Danes bi, če bi prireditev izpeljali, obiskovalci lahko na kmečki tržnici kupili dobrote, ki sodijo v velikonočno košaro, in svoje ročne spretnosti preizkusili na delavnicah lončarjenja, izdelave butaric in pirhov, vse to ob spremljavi kulturnega programa z ljudsko glasbo in plesom (Folklorna skupina Vodice pod vodstvom Marka Kosmača, violinist in ljudski glasbenik Peter Hunyadi), medtem ko bi ljubljanski stolni prošt Jožef Lap predstavil pomen cvetne nedelje in velike noči.

Nalaganje
Nazaj na vrh