Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vera in dobrodelnost med nogometaši

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 24. 06. 2016 / 08:34
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vera in dobrodelnost med nogometaši

V času evropskega prvenstva predstavljamo športnike z velikim srcem!

Med 10. junijem in 10. julijem letos se nogometaši v Franciji potegujejo za naslov evropskega prvaka. Med njimi je tudi ekipa nemških žogobrcev, ki je naslov nazadnje osvojila leta 1996. Njen vratar Manuel Neuer s ponosom priznava, da je dejaven katoličan, kar dokazujejo tudi številna njegova dejanja.



Neuer se je rodil leta 1986 v Gelsenkirchnu v nemški zvezni deželi Severno Porenje–Vestfalija. Prvo nogometno žogo je dobil v dar pri dveh letih, svojo prvo tekmo pa je odigral 3. marca 1991, 24 dni pred petim rojstnim dnem. Neuerjev vzornik v otroških letih je bil rojak in nekdanji vratar domačega nogometnega kluba Schalke iz Gelsenkirchna, Jens Lehmann.

Neuer je katoličan in z veseljem podpira katoliško akcijsko skupino v domačem kraju, ki si prizadeva za odpravo revščine med otroki, pa tudi tamkajšnji mladinski klub, ki ga vodijo kapucinski tretjeredniki. Ustanovil je dobrodelni sklad za otroke z imenom »Otroški sklad Manuela Neuerja«, novembra 2011 pa je v televizijskem kvizu »Lepo je biti milijonar«, v katerem so sodelovale znane nemške osebnosti, priigral 500.000 evrov v dobrodelne namene.


Na evropskem prvenstvu v Franciji pa igra tudi Hrvat Darijo Srna, sicer član ukrajinskega kluba Šahtar iz Donetska, kjer pa v zadnjih letih bolj kot o nogometu razmišljajo o vojni. Številni prebivalci mesta so izgubili življenje, mnogo otrok je osirotelo, in prav otrokom hrvaški nogometaš velikodušno pomaga.



Ukrajinskim šolarjem je razdelil več tisoč kosov šolskih pripomočkov, 450 dresov z njegovim priimkom, priskrbel je tudi 20 tisoč ton mandarin, vsak pa je prejel tudi kartico z njegovim podpisom. Kapetan Šahtarja je priskrbel 100 prenosnih računalnikov za otroke z motnjami v govornem ali duševnem razvoju, naprave imajo naložene dodatne programe, ki jih ti otroci potrebujejo za lažje učenje.

V času letošnjega evropskega prvenstva je Darijo Srna doživel osebno tragedijo, ko je po tekmi 1. kroga - njegova ekipa je v Parizu v skupini D ugnala Turčijo z 1:0 - izvedel, da je preminil njegov oče Uzeir, ki se je dolgo boril z rakom.

Vir: splet
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh