Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

‘Vernikom je treba pomagati, da ponovno odkrijejo vrednost zakramenta spovedi.’

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 23. 10. 2009 / 07:37
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

‘Vernikom je treba pomagati, da ponovno odkrijejo vrednost zakramenta spovedi.’

V Vatikanu so predstavili knjigo z naslovom 'Apostolska penitenzierija in zakrament sprave'

Minulo sredo so v Vatikanu predstavili knjigo z naslovom Apostolska penitenzierija in zakrament sprave, ki je izšla pri vatikanski založniški hiši, na predstavitvi pa je spregovoril tudi vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone. Izpostavil je, da je vernikom potrebno pomagati, da ponovno odkrijejo vrednost krsta in spovedi. To po kardinalovih besedah pomeni pomagati jim, da se zavejo moči, ki jim jo je dal Kristus za uspešen boj proti grehu in njegovemu širjenju v svetu, pomeni ponuditi vernikom duhovni pripomoček, da zgradijo človeštvo, ki se navdihuje v kulturi življenja in civilizaciji ljubezni.

Kardinal Bertone je izpostavil še družbeno vrednost zakramenta sprave in opisal pastoralne vidike spovedi v povezavi z današnjo kompleksno postmoderno družbo. Spomnil je na apostola Pavla, ki v pismu Rimljanom govori o nenehnih napetostih, katerim je podvržen človek, razpet med greh in milost, med izvrševanje dobrega ter željo in možnostjo storiti slabo, ki je žal vedno prisotno. Bog človeku nenehno govori in mu ponuja pozitiven in dokončen smisel njegovega ranjenega življenja, je dejal kardinal Bertone, a človek pogosto odklanja Božjo pomoč in skuša sam zgraditi svojo srečo, katere v celoti nikoli ne doseže. Usmerjen k iskanju in zadovoljevanju delnih in kratkotrajnih radosti se človek pogosto zmoti in pregreši ter počasi drsi v smrt.

Zato je po Bertonejevih besedah pomembno, da se obnovi globina evangelijskega oznanila in se izpostavi vrednost spovedi, ki predvsem kristjanom pomaga živeti resnično veselje in predanost svoji veri, ki jo oznanjajo na vseh ravneh svojega življenja. V tem smislu, je zaključil kardinal Bertone, je zakrament odpuščanja, ki ga je imenoval tudi zakrament radosti, otipljiva oblika stalne zmage Božje ljubezni nad silami zla, je vir obnovitvene moči Božjega usmiljenja, ki človeškemu srcu prinaša mir in radost.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh