Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Video: Nedeljska Božja beseda

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 15. 01. 2021 / 15:44
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.01.2021 / 06:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Video: Nedeljska Božja beseda

Video: Nedeljska Božja beseda

Prisluhnite odlomku iz Janezovega evangelija.

FOTO: Pexels.

Naslednji dan je Janez spet stal tam in še dva izmed njegovih učencev. Ozrl se je na Jezusa, ki je šel mimo, in rekel: »Glej, Božje Jagnje!« Učenca sta slišala, kar je rekel, in odšla za Jezusom. Jezus pa se je obrnil, in ko je videl, da gresta za njim, jima je dejal: »Kaj iščeta?« Rekla sta mu: »Rabi (kar v prevodu pomeni učitelj), kje stanuješ?« Rekel jima je: »Pridita in bosta videla.« Šla sta torej in videla, kje stanuje, ter ostala pri njem tisti dan. Bilo je okrog desete ure. Eden od teh, ki sta slišala Janezove besede in šla za Jezusom, je bil Andrej, brat Simona Petra. Ta je najprej našel svojega brata Simona in mu je rekel: »Našli smo Mesija« (kar v prevodu pomeni Maziljenec). Privedel ga je k Jezusu. Jezus je uprl pogled vanj in rekel: »Ti si Simon, Janezov sin. Imenoval se boš Kefa« (kar se prevaja Peter). Jn 1,35-42



Mavrica želi skupaj z Liturgičnim zvezkom prinesti nedeljsko Božjo besedo do vsakega, predvsem pa jo želi približati otrokom. Pripravili smo vam posnetke nedeljskega evangelija, ki jih lahko vključite v nedeljsko molitev, z vprašanji iz Liturgičnega zvezka pa otroke spodbudite k razmišljanju in življenju po Božji besedi.

Naj vam Božja beseda prinaša moč in tolažbo. Delite med svoje prijatelje, da bo veselo oznanilo Gospodove Besede doseglo še koga.

Produkcija: Revija Mavrica.
Bere: Maša iz Škofljice.
Ilustracija: Marta Bartolj.


Preberite še:
- Video: Kakšne bodo posledice šolanja med epidemijo?
- Dobre novice za družine
- Kakšna je novost krsta?
- Najboljši trenutki v podporo življenju leta 2020

Kupi v trgovini

Novo
Skrita moč prijaznosti
Duhovna rast
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh