Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pustno rajanje v znamenju živahnih povork in ustvarjalnih mask

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 10. 02. 2024 / 17:36
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.02.2024 / 18:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pustno rajanje v znamenju živahnih povork in ustvarjalnih mask
Obdobje, polno zabave in razigranosti tako za otroke kot za vse mlade po srcu. FOTO: FB/Kurentovanje

Pustno rajanje v znamenju živahnih povork in ustvarjalnih mask

Številni slovenski kraji so za naslednje dni pripravili bogato pustno dogajanje. Največ obiskovalcev pričakujejo na tradicionalnih povorkah na Ptuju ter v Cerknem in Cerknici.

Pustno soboto je s pestrimi maškarami oživilo tudi prestolnico. Tradicionalni Zmajev karneval, ki ga je vodil zeleni ljubljanski zmaj, se je začel ob 11. uri. Dogodka se je udeležilo več ljubljanskih vrtčevskih in osnovnošolskih skupin, poleg katerih so se pridružile tudi številne etnološke skupine.  

Kurentovanje na Ptuju

Ptuj nedvomno predstavlja središče pustnega dogajanja pri nas, saj je njegov karneval prepoznaven tudi izven naših meja. Letos bomo že praznovali 64. Kurentovanje, katerega dogajanje se je začelo že 3. februarja in bo trajalo vse do 13. februarja.

Ne spreglejte niti pustnih krofov, ki vedno uspejo. Recept najdete TUKAJ

Pust v Cerknici 

Tudi Cerknica je tradicionalno povezana s pustnim dogajanjem. Jutri je v Cerknici na sporedu velik pustni karneval - Čebelji zlet, ki bo potekal po ulicah mesta. V primeru dežja, bo karneval odpovedan, zato organizatorji pozivajo, da spremljate njihovo uradno spletno stran pust.si, Facebook in Instagram profil.  

FOTO: FB/Pust v Cerknici 

Laufarija v Cerknem 

Prav tako bo jutri ob 14. uri v Cerknem potekala tradicionalna pustna prireditev na Glavnem trgu. Nastopila bo tudi pevska skupina Jerbas in ansambel Crklani. 

Nalaganje
Nazaj na vrh