Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Recept za krofe, ki vedno uspejo

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 08. 02. 2024 / 00:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.02.2024 / 09:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Recept za krofe, ki vedno uspejo
Krofi so sestavni del »pustnega jedilnika« ... FOTO: Tatjana Splichal

Recept za krofe, ki vedno uspejo

Če se boste lotili priprave domačih krofov, vam priporočamo spodnji recept, ki (preverjeno!) vedno uspe ...

Krofi, ki vedno uspejo

Kvasec: zmešamo 1 kvas, 1 žličko sladkorja in 3 žlice toplega mleka.
Pustimo pokrito, da naraste.

  • 3 rumenjake
  • 3 dag sladkorja in
  • 1 vanilij sladkor

penasto umešamo. Dodamo

  • 0,5 dcl olja in
  • 0,25 dcl ruma ter

mešamo naprej. Dodajamo

  • 1 žličko soli
  • 1 žličko limoninega soka
  • kvasec
  • 2,5 dcl toplega mleka (od koder smo vzeli tri žlice za kvasec)
  • 0,5 kg presejane bele moke (pol količine stresemo takoj, ostalo dodajamo postopoma)

Ko zamešamo vse sestavine, z električnim mešalnikom mešamo še 10 minut.

Z žličko zajamemo maso (7-10 dag) in oblikujemo kroglice. Pokrite naj vzhajajo 30 minut. Vmes jih obrnemo, da vzhajajo še na drugi strani.

Segrejemo olje (globina v posodi, kjer bomo cvrli, naj bo okoli 5 cm) in krofe v ne prevroči maščobi ocvremo.

Položimo jih na papirnat prtič na mrežici in posipamo s sladkorjem.

Napolnimo jih z marelično marmelado.

Bog žegnaj!

Nalaganje
Nazaj na vrh