Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Višarski dnevi mladih

Objava: 09. 02. 2010 / 08:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Višarski dnevi mladih

Od četrtka, 11., do sobote, 13. februarja, jih pripravlja Rafaelova družba za mlade iz domovine in tujine

Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, Rafaelova družba za mlade iz domovine in tujine pripravlja druge zimske višarske dneve, ki bodo potekali od četrtka, 11., do sobote, 13. februarja 2010. Mladim bodo spregovorili naslednji gostje: g. Zorko Pelikan, predhodnik ministra dr. Boštjana Žekša na Uradu Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, prof. Damjana Kern, ki pripravlja disertacijo na temo koroških Slovencev, g. Dejan Valentinčič, ki je o slovenskih manjšinah predaval v Evropskem parlamentu, p. dr. Peter Lah DJ, komunikolog in p. Tomaž Mikuš DJ, pastoralni sodelavec na področju mladinske in študentske pastorale v Ljubljani.

Na Sv. Višarjah so za mlade Slovence iz domovine, zamejstva in izseljenstva do sedaj pripravili tri programe. Na poletnih srečanjih so se mladi zbrali na prvih in drugih višarskih dnevih. Prvo leto je tekla beseda o tem, 'kako mladi Slovenci živijo v domovini in po svetu', lani pa so spregovorili o 'svojih koreninah'. Uspešno izvedenemu poletnemu srečanju je sledila tudi zimska različica.

Stalnico predstavljajo srečanja s strokovnjaki, s katerimi mladi izmenjujejo mnenja in izkušnje, krepijo zavest o pripadnosti slovenstvu ter poživljajo zanimanje za življenje rojakov v zamejstvu in po svetu. Shodi so namenjeni tudi seznanjanju z vprašanji asimilacije, integracije, zgodovinskega nastanka, življenja zamejskih in izseljenskih skupnosti ter kakovostnemu in zanimivemu druženju. Doslej so se jih udeleževali mladi z vseh koncev Evrope in iz Argentine, večina izmed njih pa je imela različne izkušnje z bivanjem v tujini.


Dodatne informacije so na voljo na sedežu Rafaelove družbe na Poljanski cesti 2 v Ljubljani, tel. 01/438–30–50, e-pošta: rafaelova.druzba@rkc.si, ter na spletni strani http://rafaelova-druzba.rkc.si/

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh