Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Visoka vatikanska delegacija na pravoslavnem slavju ob prazniku apostola Andreja v Carigradu

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 11. 2012 / 11:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Visoka vatikanska delegacija na pravoslavnem slavju ob prazniku apostola Andreja v Carigradu

Predsednik Papeškega sveta za edinost med kristjani kardinal Koch se udeležuje slovesnega bogoslužja z ekumenskim patriarhom Bartolomejem I.

Predsednik Papeškega sveta za edinost med kristjani, kardinal Kurt Koch, je vodja vatikanske delegacije na današnjih slovesnostih ob pravoslavnem prazniku apostola Andreja v Carigradu. V stolnici svetega Jurija carigrajskega ekumenskega patriarhata se je kardinal rimske kurije udeležil dopoldanskega bogoslužja pod vodstvom častnega poglavarja svetovnega pravoslavja, patriarha Bartolomeja I., ob tem pa je prebral tudi posebno poslanico papeža Benedikta XVI. Med obiskom na Bosporu se bo kardinal Koch tudi osebno sestal s patriarhom in s člani tamkajšnje sinode.

Praznik apostola Andreja, ki ga obhajamo danes, je praznik zavetnika ekumenskega patriarhata in mu zato v pravoslavnem svetu pripisujejo posebno težo. Bogoslužja v stolnici svetega Jurija se vsako leto udeležijo številni pravoslavni metropoliti, pa tudi predstavniki drugih Cerkva.

Od leta 1979 si Vatikan in ekumenski patriarhat v Carigradu na praznik svojih zavetnikov, apostolov Petra in Pavla ter Andreja, v znamenje medsedbojne ekumenske povezanosti izmenjujeta obiske visokih delegacij. Leta 2006 se je papež Benedikt XVI. kot drugi papež po Janezu Pavlu II. osebno udeležil slovesnosti v Turčiji. 29. junija letos se je delegacija ekumenskega patriarhata udeležila slovesnosti na praznik apostolov Petra in Pavla v Vatikanu.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh