Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada danes o zaostrovanju ukrepov

Za vas piše:
T. M.
Objava: 04. 11. 2021 / 07:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.08.2022 / 14:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada danes o zaostrovanju ukrepov
FOTO: Pexels.

Vlada danes o zaostrovanju ukrepov

Vlada bo danes, 4. novembra, razpravljala o zaostrovanju ukrepov za zajezitev širjenja epidemije koronavirusa.

Vodja svetovalne skupine za covid-19 Mateja Logar je v torek, 2. novembra, po sestanku skupine s predstavniki vlade dejala, da so vladi predlagali zaostritev covidnih ukrepov, ne pa popolnega 10-dnevnega zaprtja države.

Stroka opozarja, da trenutna epidemiološka slika v Sloveniji ni obetavna.

»Kot je pojasnila Logarjeva, je v osnutku zapisnika s ponedeljkove seje svetovalne skupine resda pisalo, da predlagajo 10-dnevno popolno zaprtje države, a da je pri tem šlo za vsebinsko napako v zapisniku, ki še ni bil potrjen. Zapisnik je bil popravljen in nato posredovan ministrstvu za zdravje,« poroča STA. 

V sredo pa je Mateja Logar potrdila, da so na torkovem sestanku skupine razpravljali o možnosti popolnega zaprtja država. To je po oceni skupine smiselno in učinkovito, delno zaprtje pa naj ne bi bilo učinkovito. »Zaradi pomislekov o učinkovitosti lockdowna smo se odločili predlagati drugačne ukrepe z možnostjo, da se stvari zaostrijo in preidemo v lockdown,« je pojasnila Logarjeva. 

Po neuradnih informacijah je bila vlada v torek na sestanku nenaklonjena zapiranju države. Neuradno naj bi vlada sprejela odločitev za zaostrovanje trenutnih ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa. 

Ukrepi naj bi bili med ministrstvi usklajeni do današnje seje vlade, med njimi pa naj bi bilo predvideno tudi širjenje pogoja PCT na dodatne dejavnosti in možnost omejitve obratovalnega časa gostinskih lokalov.

Leon Cizelj iz Instituta Jožef Stefan je pojasnil, da gre lahko krivulja okužb navzgor vsaj še do konca novembra, če se v ravnanju družbe ne bo kaj bistvenega spremenilo. Po njegovih besedah se trenutno vsak teden okuži okoli 50.000 ljudi, virus pa bo pri tej dinamiki meseca novembra terjal od 400 do 450 smrtnih žrtev. 


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh