Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada danes popoldne o zaostrovanju ukrepov

Za vas piše:
T. M.
Objava: 05. 11. 2021 / 08:16
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.11.2021 / 10:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada danes popoldne o zaostrovanju ukrepov
FOTO: Pexels.

Vlada danes popoldne o zaostrovanju ukrepov

Vlada bo danes, 5. novembra, na Brdu pri Kranju razpravljala o ukrepih, s katerimi bi zamejili širjenje koronavirusa.

Minister za zdravje Janez Poklukar je v četrtek na Twitterju zapisal, da je zdravstvo na robu zmogljivosti ter da brez odpovedovanja in zamejevanja družbenega življenja v naslednjih dneh ne bo šlo.

Kot je v četrtek, 4. novembra, pojasnila Maja Bratuša, bo vlada danes na podlagi predhodno opravljene razprave s člani svetovalne skupine za omejevanje širjenja koronavirusa in že opravljene razprave popoldne nadaljevala pogovore o tem, kako naprej, saj odločitve, ki bodo sprejete, zahtevajo tehten premislek.

Vlada naj bi imela na četrtkovi seji pripravljen tudi sklep o vnovični, že tretji razglasitvi epidemije. Ali se bo vlada odločila za zaprtje ali zgolj zaostrovanje obstoječih ukrepov, zaenkrat še ni znano.

Jelko Kacin, koordinator za logistični del cepljenja proti koronavirusu, je po včerajšnji seji vlade povedal, da se bo vlada na današnji seji razpravljala o oceni trenutnega stanja, pričakovanju v naslednjih dneh in o ukrepih, »ki jih je treba uveljaviti v najkrajšem času,« je pojasnil Kacin.

Jelko Kacin je v izjavi medijem dejal še, da »vlada pričakuje, da se bo tem razmeram najprej prilagodilo zdravstvo na osnovnem nivoju, kar pomeni, da bodo cepili dopoldan, popoldan, ob sobotah in nedeljah«. 

»V cepilnih centrih po Sloveniji so v sredo namreč beležili povečan obisk, marsikje so se vile dolge vrste. Po podatkih cepilnih centrov je povečano predvsem zanimanje za cepljenje s poživitvenim odmerkom, ki ga lahko cepljeni z vektorskimi cepivi po novem prejmejo po preteku vsaj dveh mesecev od zadnjega odmerka,« poroča STA. 

V četrtek potrjenih 3771 okužb 

V četrtek, 4. novembra, je bilo v Sloveniji sicer opravljenih 9961 PCR-testov in z njimi potrjenih 3771 okužb s koronavirusom. Pozitivnih je bilo 37,8 odstotka opravljenih testov.


Nalaganje
Nazaj na vrh