Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada in katoliška Cerkev v Braziliji sodelujeta v borbi zoper AIDS

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 21. 08. 2009 / 07:52
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vlada in katoliška Cerkev v Braziliji sodelujeta v borbi zoper AIDS

Cerkev bo poskušala največ storiti na ravni preprečevanja okužbe z virusom HIV

Brazilska škofovska konferenca je minulo sredo uradno podprla kampanjo brazilskega ministrstva za zdravje zoper aids in napovedala Pastoralno skrb za obolele z aidsem. Tako ministrstvo za zdravje kot dušnopastirska skrb za obolele z aidsem bosta spodbujali prebivalstvo, da pravočasno odkrije virus HIV. V to ne bodo vključene nosečnice in okuženi s sifilisom. Podrobnosti bodo opredelili danes na srečanju v prestolnici Braziliji.

Cerkev bo v svojih ustanovah, kjer že pomaga obolelim z aidsem, sprejemala in spremljala obolele tako, da jim zagotovi dostojno smrt. S svojimi ustanovami pa lahko veliko stori na ravni preprečevanja okužbe z virusom HIV.

Sodelovanje med vlado in Cerkvijo je zamišljeno tako, da bo vlada brezplačno zagotovila zdravila in testiranje, Cerkev pa bo s svojim delovanjem ljudi obveščala o programu ter jih preko svoje mreže zdravstvenih in drugih ustanov spodbujala, naj opravijo potrebne preglede.

Pastoralna skrb za obolele z aidsem ima že 13.000 usposobljenih ljudi, ki delujejo v 142 škofijah, vseh skupaj pa je v Braziliji 272 škofij. Tiskovni predstavnik Brazilske škofovske konference je povedal, da se pogovori o sodelovanju nadaljujejo na ravni odgovornih skupin in da je projekt na dobri poti. Pobuda na narodni ravni se bo začela prihodnji mesec v prestolnici Brasiliji in v velemestih Rio de Janeiro, Curitiba in Poro Alegre. V teh mestih namreč že obstajajo potrebne ustanove za izvajanje projekta.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh