Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada izdala soglasje k pooblastilu NIJZ za nakup zdravil za zdravljenje covida-19

Za vas piše:
M. M.
Objava: 17. 11. 2021 / 07:12
Oznake: Koronavirus, Vlada
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.11.2021 / 07:16
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada izdala soglasje k pooblastilu NIJZ za nakup zdravil za zdravljenje covida-19
FOTO: Tatjana Splichal

Vlada izdala soglasje k pooblastilu NIJZ za nakup zdravil za zdravljenje covida-19

Vlada je izdala soglasje k pooblastilu Nacionalnemu inštitutu za javno zdravje (NIJZ) za nakup zdravil za zdravljenje covida-19 v okviru skupnega javnega naročila držav članic Evropske unije.

S tem pooblastilom ministrstvo za zdravje pooblašča Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) za izvedbo vseh postopkov in aktivnosti, povezanih z nakupom, vnosom, prevzemom, shranjevanjem in razdeljevanjem zdravil za zdravljenje covida-19, ki jih naša država nabavlja v okviru skupnega javnega naročila držav članic Evropske unije za nakup zdravil za zdravljenje covida-19, je vlada sporočila po seji.

Pričakovana visoka cena

Kot pojasnjujejo na ministrstvu, gre za inovativna zdravila za zdravljenje nalezljive bolezni covid-19, ki so bila razvita v zelo kratkem času, zato je pričakovati razmeroma visoke cene. Večina zdravil je še v fazi razvoja, zato v tem trenutku ni mogoče napovedati, katero zdravilo bo treba nabaviti in v kakšnih količinah.

V dveh letih 40 milijonov evrov

Po grobi oceni bi bilo za ta namen v letu 2021 potrebnih 10 milijonov, v letu 2022 pa 30 milijonov evrov. Sredstva za leto 2021 naj bi zagotovili s prerazporeditvijo proračunskega denarja za leti 2021 in 2022, za leto 2022 pa naj bi ga zagotovili s prerazporeditvami znotraj finančnega načrta pristojnega resorja, so še zapisali.


Nalaganje
Nazaj na vrh