Zapri
Iskanje

Vlada naj bi podaljšala tudi veljavnost letošnjih bonov

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 26. 11. 2021 / 15:06
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.11.2021 / 15:17
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vlada naj bi podaljšala tudi veljavnost letošnjih bonov

Vlada naj bi podaljšala tudi veljavnost letošnjih bonov
Letošnje bone lahko vnovčite tudi za nakup knjig FOTO: Tatjana Splichal
Vlada namerava podaljšati tudi veljavnost letošnjih bonov, ki jih lahko državljani unovčijo v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi.

To je razvidno iz gradiva v vladni obravnavi, poroča STA, in enako kot lanski turistični boni naj bi tudi letošnji veljali do 30. junija 2022.

Letošnji boni, imenovani bon21, so zaživeli sredi julija, do 22. novembra pa so jih državljani unovčili polovico. Porabljena vrednost je po navedbah vlade znašala 96,2 milijona evrov, neporabljenih jih je še za 95,9 milijona evrov.

Velik delež letošnjih bonov še ni bil unovčen.

Po napovedih vlade je treba ukrep dodatno podaljšati do maksimalnega roka, ki ga predvideva zakon, in sicer do 30. junija 2022, ker so epidemiološke razmere v Sloveniji slabe in ker velik delež letošnjih bonov še ni bil unovčen. O predlogu omenjenega sklepa bo vlada odločala v kratkem.

S podaljšanjem letošnjih in lanskih bonov želi vlada do konca tega leta preprečiti množično obiskovanje turističnih destinacij in gostinskih lokalov ter prispevati k zmanjševanju števila okužb s koronavirusom. Prepričani so, da bodo tako tudi spodbudili povpraševanje domačih gostov v prvi polovici prihodnjega leta.

S podaljšanjem bonov naj bi spodbudili povpraševanje domačih gostov v prvi polovici prihodnjega leta.

Podaljšanje lanskih bonov, namenjenih pomoči turističnemu sektorju, je vlada vključila v predlog najnovejšega zakona o dodatnih ukrepih za preprečevanje epidemije in omilitev njenih posledic, ki že čaka na obravnavo v Državnem zboru. Minister za finance Andrej Šircelj je že ob njegovi predstavitvi sredi meseca pojasnil, da za podaljšanje letošnjih bonov zadošča sklep vlade.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh