Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada o šestfaznem semaforju (še) ni odločala

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 02. 09. 2021 / 20:52
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.09.2021 / 20:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada o šestfaznem semaforju (še) ni odločala
Predlog šestfaznega semaforja bo vlada pretresala predvidoma prihodnji teden. FOTO: T. P./arhiv Družine

Vlada o šestfaznem semaforju (še) ni odločala

Pričakovati je bilo, da bo slovenska vlada na današnji 89. redni seji na predlog svetovalne skupine za covid-19, ki jo vodi Mateja Logar, premlevala tudi »semafor« oziroma načrt ukrepov za obvladovanje epidemije, a se to ni zgodilo.

V ponedeljek je svetovalna skupina pripravila predlog omejevalnih ukrepov glede na različne faze epidemije, prehod v določene faze naj bi bil odvisen od števila hospitalizacij covidnih bolnikov, med drugim pa predlog predvideva, da bi šole ves čas epidemije ostale odprte, prav tako ne vključuje ponovne »policijske ure« ali omejitve gibanja na občine ali regije.

Predvidoma prihodnji teden

Kot so na ministrstvu za zdravje nocoj potrdili za STA, bo vlada nov semafor ukrepov namesto danes predvidoma sprejela v prihodnjem tednu, saj še vedno potekajo pravna usklajevanja s semaforjem povezanih odlokov.

Izjema tudi zaradi nujnega zdravstvenega pregleda

Je pa vlada na današnji seji v odlok o določitvi pogojev vstopa v državo zaradi zajezitve in obvladovanja covida-19 dosedanjim šestim izjemam za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno in izpolnjevanja pogoja PCT (mednarodni prevod, tranzit, otroci do 15. leta, dvolastniki, delovni migranti, prevoz otroka do 15. leta zaradi njegove vključenosti v vzgojo in izobraževanje) dodala še sedmo zaradi nujnega zdravstvenega pregleda.

Nalaganje
Nazaj na vrh