Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada končala dvodnevni obisk Gorenjske

Za vas piše:
M. M.
Objava: 10. 12. 2021 / 18:24
Oznake: Slovenija, Vlada
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.12.2021 / 20:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada končala dvodnevni obisk Gorenjske
Vladna ekipa na Gorenjskem. FOTO: Twitter Vlada RS

Vlada končala dvodnevni obisk Gorenjske

V okviru regijskih obiskov države je vladna ekipa na čelu s premierjem Janezom Janšo obiskala Gorenjsko regijo. Gre za šesto regijo po velikosti in četrto po številu prebivalstva. V njej živi približno 212.000 prebivalcev v 18 občinah. Največja je Mestna občina Kranj s približno 57.000 prebivalci, najmanj občanov (676) pa živi na Jezerskem.

Člani vlade so delovni obisk začeli na skupnem posvetu v Občini Gorenja vas - Poljane, zatem pa so se ločeno srečali s številnimi predstavniki podjetij, zavodov, občin in drugi deležnikov v regiji.

Srečanje z dijaki

Predsednik vlade Janez Janša je po delovnem posvetu obiskal Šolski center Škofja Loka, kjer si je ogledal delavnice z dijaki in se sestal z vodstvom tamkajšnjih srednjih šol. Sledilo je delovno kosilo s kranjskim, radovljiškim in jeseniškim županom na temo regijske bolnišnice. Nato je v Šenčurju obiskal podjetje NiceLabel/Euro Plus.

O pomanjkanju delovne sile

Gorenjska je med najbolj razvitimi regijami v državi, je po zaključku vladnega delovnega posveta v Gorenji vasi povedal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek. Kot največji izziv pa je izpostavil pomanjkanje delovne sile, navaja STA. »Če pogledamo z industrijsko-predelovalne strani, pa je sploh prva regija. To je regija, v kateri je 45.000 ljudi zaposlenih v gospodarskih družbah in ki je po indeksu razvojne ogroženosti na drugem mestu, takoj za osrednjeslovensko.«

Gorenjsko regijo sestavljajo občine Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri in Žirovnica.

Poklukar o epidemiji

Zdravstveni minister Janez Poklukar je ob robu obiska na Gorenjskem dejal, da je bilo v obdobju četrtega vala epidemije covida-19 znotraj bolnišnic na covidne oddelke prerazporejenih 2200 zdravstvenih delavcev, še 100 jih je na pomoč priskočilo s primarne ravni zdravstva, je poročala STA. Ob tem se je zahvalil za pomoč v covidnih bolnišnicah se je zahvalil vojski, Rdečemu križu in Civilni zaščiti. Glede sproščanja in upoštevanja ukrepov pa je poudaril, da je najbolje, da sledimo priporočilom zdravstvene stroke.

Minister Cigler Kralj v Elanu

Obisk Muzejskega društva Škofja Loka

Ministrica za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helena Jaklitsch se je med drugim srečala z vodstvom Muzejskega društva Škofja Loka. Predsednica Helena Janežič ji je skupaj s sodelavci predstavila delovanje in aktivnosti društva, ki danes združuje okoli 300 članov. Začetki društva segajo v trideseta leta prejšnjega stoletja, ko so se začeli sestajati profesorji iz loškega, uradno pa je bilo ustanovljeno leta 1937, so zapisali na FB profilu Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Regijski obisk je vlada zaključila z javno tribuno o razvoju Gorenjske regije v Cerkljah na Gorenjskem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh