Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlada želi spodbuditi cepljenje z nagrajevanjem timov družinske medicine

Za vas piše:
M. M.
Objava: 22. 10. 2021 / 07:51
Oznake: Cepivo, Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2021 / 07:56
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlada želi spodbuditi cepljenje z nagrajevanjem timov družinske medicine
V okviru projekta želijo povečati precepljenost predvsem pri osebah, starejših od 50 let. FOTO: Tatjana Splichal

Vlada želi spodbuditi cepljenje z nagrajevanjem timov družinske medicine

Slovenska vlada je na dopisni seji sprejela posebni vladni projekt za spodbujanje precepljenosti oseb v populaciji proti covidu-19.

S povečanjem obsega dela za spodbujanje in izvedbo cepljenja in z izplačevanjem delovne uspešnosti zaradi povečanega obsega dela bo zagotovila ustrezno plačilo zdravstvenim delavcem v timu družinske medicine, ki bodo opravili dodatno delo in s tem zagotovili večjo precepljenost proti covidu-19 pri njih opredeljenih oseb.

Kdo sodi v tim družinske medicine?

Na ministrstvu za zdravje pojasnjujejo, da se za potrebe izvajanja omenjenega projekta kot tim družinske medicine štejeta zdravnik in srednja medicinska sestra oziroma diplomirana medicinska sestra v javnih zdravstvenih zavodih in pri drugih izvajalcih javne zdravstvene službe.

Kako bodo spodbujali paciente?

Do možnosti dodatnega nagrajevanja v obliki delovne uspešnosti iz naslova povečanega obsega dela so upravičeni samo zdravstveni delavci v timih družinske medicine, ki najmanj dve uri na teden opravljajo naloge, kot so aktiven in oseben pristop do posameznih opredeljenih pacientov prek obstoječih komunikacijskih kanalov, promocija cepljenja in izvedba cepljenja v okviru referenčnih ambulant in centrov za krepitev zdravja, sodelovanje pri aktivnostih spodbujanja v lokalnem okolju, izvajanje cepljenja v okviru »dneva odprtih vrat«, spodbujanje cepljenja ob sočasnem hišnem obisku zdravnika ali patronažne medicinske sestre.

Dodatno nagrajevanje lahko izvajalci uveljavljajo takrat, ko izkažejo vsaj 45 % opredeljenih pacientov, cepljenih s prvim odmerkom, ali vsaj 55 % opredeljenih pacientov, starejših od 50 let, cepljenih s prvim odmerkom.

Višina nagrade

V višini do 10 % od bruto plače bodo nagrajeni tisti zdravstveni delavci, ki bodo pri svojih opredeljenih pacientih dosegli, da se v posameznem mesecu cepi najmanj 20 do 49 pacientov ali da se pri opredeljenih pacientih, starejših od 50 let v posameznem mesecu cepi najmanj 10 do 19 pacientov. Višina nagrade lahko sicer naraste do 30 % bruto plače. Za izvajanje projekta bodo zagotovljena sredstva v državnem proračunu.

Kupi v trgovini

Akcija
Glukozna revolucija
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh