Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vladimir Kličko: »Kdor je pasiven in gleda stran, ima krvave roke«

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 04. 2022 / 06:00
Oznake: Nemiri, Vojna, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.03.2022 / 23:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vladimir Kličko: »Kdor je pasiven in gleda stran, ima krvave roke«
Vladimir Kličko z bratom Vitalijem, kijevskim županom. FOTO: Vatican Media

Vladimir Kličko: »Kdor je pasiven in gleda stran, ima krvave roke«

Nekdanji boksarski šampion Vladimir Kličko, brat kijevskega župana Vitalija, je v pogovoru za nemški Bild TV dogajanje v Ukrajini označil za »genocid nad ukrajinskim narodom«.

»Zdaj sem v Berlinu, za kratko sem se zbudil iz nočne more. Toda to v resnici niso sanje. To je travma za ukrajinski narod,« je poudaril Vladimir Kličko, ki je v Nemčijo prispel včeraj. Kot je spomnil, se je Ukrajina leta 2014, po ruskem napadu in priključitvi Krima, odločila, da gre svojo pot: »Ne morejo nas ustaviti, dokler vsi ne umremo. Vsi, do zadnjega!«


Kličko Nemcem: Tudi vi odločate, kaj bo z Ukrajino

V intervjuju je tudi nagovoril Nemce: »Ste jedro Evrope in tudi sami odločate, kaj se bo zgodilo z Ukrajino. Želim si Nemčije, ki se zavzema za mir, za katerega se borimo.« Po njegovih besedah Ukrajina potrebuje denarno in humanitarno podporo, saj nekatera mesta, ki so jih napadle ruske vojaške enote, nimajo niti hrane niti elektrike niti zdravstvene oskrbe.

Pasivnost pomeni sodelovanje

»Nimamo časa, čas igra proti nam. Držati in delovati moramo skupaj. Poudarek mojega obiska je: potrebujemo podporo v obliki dejanj, ne besed. Kdor je pasiven, ima krvave roke. Kajti pasivnost je sodelovanje; gledanje stran je sodelovanje,« je v pogovoru še izpostavil nekdanji boksarski prvak.

Nalaganje
Nazaj na vrh