Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vladni spominski znak za požrtvovalnost tudi v Župnijo Malečnik

Objava: 20. 02. 2022 / 18:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.02.2022 / 18:50
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vladni spominski znak za požrtvovalnost tudi v Župnijo Malečnik
Prejemniki spominskih znakov za požrtvovalnost in pripadajočih listin. FOTO: Žan Kelbič

Vladni spominski znak za požrtvovalnost tudi v Župnijo Malečnik

Slovenska vlada je članom župnijskega pastoralnega (ŽPS) in gospodarskega sveta (ŽGS) Župnije Sv. Peter pri Mariboru – Malečnik podelila spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19 s pripadajočo listino.

Kot je sporočila tajnica ŽPS Valerija Bračko, so jim spominski znak z listino izročili danes, 20. februarja 2022, ob koncu nedeljske maše. Torej ravno na dan, ko se zaključuje preverjanje pogoja PCT in, z besedami Bračkove, »v prihodnost zremo bolj optimistično«.

Spominski znaki za požrtvovalnost v boju proti covidu-19. FOTO: Žan Kelbič

Zgled širši okolici

»Člani ŽPS in ŽGS so skladno z navodili slovenskih škofov predano preverjali pogoj PCT ob vhodu v cerkev in s tem aktivno sodelovali v boju proti covidu-19. Tako so bili zgled širši okolici in celotnemu kraju ter župniji, kako se odgovorno odzvati na pretečo nevarnost epidemije,« je sporočila Bračkova.

Listina s podpisom predsednika vlade Janeza Janše. FOTO: Žan Kelbič

Da so se vsi zbrani v cerkvi počutili bolj varne

»Vsakdo od njih je žrtvoval svoj čas za to, da so se vsi zbrani v cerkvi pri bogoslužju počutili bolj varne. Ker to presega običajno ravnanje v času epidemije, ki je združeno s skrbjo za drugega in skupnost, jim je vlada podelila spominski znak za požrtvovalnost v boju proti covidu-19,« je še dodala tajnica ŽPS.

»Člani ŽPS in ŽGS so skladno z navodili slovenskih škofov predano preverjali pogoj PCT ob vhodu v cerkev in s tem aktivno sodelovali v boju proti covidu-19. Tako so bili zgled širši okolici in celotnemu kraju ter župniji, kako se odgovorno odzvati na pretečo nevarnost epidemije« FOTO: Žan Kelbič

Župnikova zahvala

Župljanom, prejemnikom spominskega znaka za požrtvovalnost pri izvajanju ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in listine, ki jo je podpisal predsednik vlade Janez Janša, je iskreno čestital in se jim za požrtvovalno delo zahvalil tudi župnijski upravitelj Župnije Sv. Peter pri Mariboru – Malečnik dr. Sebastijan Valentan.

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh