Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papež pisal otrokom v Malečniku

Za vas piše:
Sebastijan Valentan
Objava: 20. 10. 2021 / 09:50
Oznake: Papež, Župnija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 20.10.2021 / 10:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papež pisal otrokom v Malečniku
Nastale so zelo lepe storitve, ki so jih otroci prek nadškofa in nuncija poslali papežu Frančišku v Vatikan. FOTO: Župnija Sv. Petra pri Mariboru

Papež pisal otrokom v Malečniku

V župniji Sv. Petra pri Mariboru v Malečniku je letos poleti potekala otroška delavnica, ki jo je vodila katehistinja Katja Kac Zupanič.

Otroci so si ogledali nov Glaserjev salon in galerijo umetniških del, nato pa so se tudi sami preizkusili v različnih umetniških tehnikah. Spoznavali so lik sv. Frančiška Asiškega in papeža Frančiška.

Spodbuda k odgovornosti do narave

Sv. Frančišek je bil velik občudovalec stvarstva, papež pa nas s svojimi številnimi govori in pismi ves čas spodbuja k odgovornosti do narave in našega skupnega doma. V tem duhu so tudi otroci ustvarjali z naravnimi materiali. Barve za svoje mojstrovine so pridobili iz kave, kakava, rdeče pese, gozdnih sadežev in špinače.

Zahvalno pismo svetega očeta Frančiška. FOTO: Župnija Sv. Petra pri Mariboru

Otroške stvaritve poslali papežu

Nastale so izredno lepe stvaritve, ki so jih otroci prek mariborskega nadškofa metropolita msgr. Alojzija Cvikla in apostolskega nuncija msgr. Jean-Marie Speicha poslali papežu Frančišku v Vatikan.

Zahvalno pismo svetega očeta

Sredi oktobra je Nadškofijo Maribor dosegla nepričakovana vest iz nunciature v Ljubljani, da je papež Frančišek otrokom iz Malečnika poslal zahvalno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. V njem je otrokom položil na srce, da drug drugega potrebujemo in da smo drug za drugega ter za naš skupni dom odgovorni. Papež je v svojem pismu izpostavil tudi misel, da so otroci s svojim poletnim srečanjem z Jezusom izraz Božje ljubezni do ljudi, še posebej do ubogih in majhnih ter do Zemlje.

Na današnji novinarski konferenci so sodelovali mariborski nadškof metropolit msgr. Alojzij Cvikl, ravnateljica OŠ Malečnik Mateja Veltrusky, župnijski upravitelj dr. Sebastijan Valentan in katehistinja Katja Kac Zupanič. FOTO: Župnija Sv. Petra pri Mariboru

Ne le pozdravi, temveč tudi spodbuda in vabilo

Otroci malečniške župnije in osnovne šole, ki so sodelovali na poletni delavnici, so neizmerno veseli te posebne papeževe pozornosti. Še nikoli doslej ni kak papež poslal pisma v ta kraj, zato bo to pismo s papeževim podpisom in pečatom dobilo posebno mesto v župnijski pinakoteki, kjer bo na ogled širši javnosti kot posebno znamenje in pričevanje časa, v katerem živimo. Otrokom in njihovim prijateljem, staršem, učiteljem in katehetom papež ne pošilja le pozdravov, ampak spodbudo in vabilo, da lepoto srečanja z Jezusom delijo naprej, kajti lepote in veselja ne moreš zadržati samo zase.

Kupi v trgovini

Razprodano
V naravo v svate
Osebna rast
20,66€
Nalaganje
Nazaj na vrh