Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vlomili v cerkev sv. Jurija na Volči, po mnenju župnika Pluta je šlo za vandalizem

Za vas piše:
K. Zv.
Objava: 29. 05. 2024 / 09:13
Oznake: Duhovnik, Nemiri, Odnosi
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.05.2024 / 10:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vlomili v cerkev sv. Jurija na Volči, po mnenju župnika Pluta je šlo za vandalizem
Po besedah duhovnika Jožeta Pluta naj bi šlo za objestnost in vandalizem ali pa so vlomilci iskali denar. FOTO: Jože Plut

Vlomili v cerkev sv. Jurija na Volči, po mnenju župnika Pluta je šlo za vandalizem

»Nepridipravi (lopovi) so vlomili v cerkev sv. Jurija na Volči. Vzeli niso nič, škodo pa povzročili na gotskih oknih,« je prek družbenega omrežja Facebook sporočil duhovnik Jože Plut, ki je dušni pastir v Župniji Poljane nad Škofjo Loko.

Kot je povedal v pogovoru za spletno Družino, naj bi do vloma prišlo enkrat ob koncu minulega tedna, vendar tega do včeraj nihče ni opazil. Tamkajšnjega ključarja so na to opozorili sprehajalci, ta pa je to sporočil župniku Plutu. 

Cerkev sv. Jurija v Volči. FOTO: Jože Plut 

Jože Plut: Bdimo nad tem, kar so nam pustili predniki

Po besedah župnika Pluta naj bi šlo za dejanje iz objestnosti ali pa poskus iskanja denarja v cerkvi. Ob pregledu so ugotovili, da nepridipravi niso ničesar ukradli, nastala pa je manjša škoda. Dodal je, da o tem niso obvestili policistov, ker gre za manjšo škodo, ki jo bodo pokrili z župnijskimi sredstvi.

Škoda na gotskih oknih. FOTO: Jože Plut 

»Želel bi si, da se take stvari ne bi več ponavljale. Ne pri nas, ne kje drugje. Žal pa je tega vedno več. Želim in prosim vse vernike, naj bodo pozorni, kaj se dogaja okoli njihove župnije in cerkve. Bdimo nad tem, kar so nam pustili predniki,« je poudaril. Na vprašanje, ali so se v preteklosti že dogajale podobne stvari, Plut odgovarja, da je bila pred leti popularna zlasti kraja bakra s cerkva in njihov kraj pri tem ni bil izjema.

Nalaganje
Nazaj na vrh